Startuje sezona IRRC s výraznou českou účastí

O nadcházejícím víkendu je na programu první kolo seriálu mezinárodního šampionátu silničních motocyklů na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC). Úvodní podnik přivítá Hengelo v Nizozemsku. Celkem má kalendář šest kol a to včetně závodu v Hořicích, který je na programu začátkem srpna. Nově je do kalendáře zařazen finský okruh Imatra.

Titul šampiona bude v kategorii Superbike obhajovat Sebastien Le Grelle (Herpigny Motors BMW Motorrad Belux). Velkým soupeřem mu bude Didier Grams, který závodí s G&G Motorsport v sedle S1000RR BMW nebo jezdec Kawasaki Johan Fredriks v barvách Dutch Road Racing Team by Tovami.

V třídě Superbike má silné zastoupení Česká republika. Na provizorní startovní listině s třiceti jezdci jsou hned čtyři závodníci z Čech a to Aleš Nechvátal (DAFIT Moto Racing), Pavel Tomeček (Relaxbali.eu), Petr Bičiště (Kimura Racing Team) a Kamil Holán (BMW Motorrad Czech republic).

V třídě Supersport obhajuje titul český závodník Marek Červený, který startuje s Kawasaki Intermoto. Nebude to mít snadné, protože silný bude také například jezdec Yamahy Joey Den Besten (Performance Racingteam Achterhoek) nebo Belgičan Laurent Hoffmann (Red Falcons Road Race Team) na Kawasaki. Druhým českým závodníkem je v supersportech Petr Košťál (Relaxbali.eu).

International Road Racing Championship (IRRC) 2016:

1 – 30.dubna/01.května - Nizozemsko - Hengelo
2 – 15/16.května – Nizozemsko – Oss
3 – 22/23/24.července – Belgie – Chimay
4 – 06/07.srpna – Česká republika – Hořice
5 – 19/20/21.srpna – Finsko – Imatra
6 – 24/25.září – Německo – Frohburg

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist