Obrazem - Jarní cena Brna nabídla napínavé závodění

O uplynulém víkendu zaburácely na Masarykově okruhu v Brně motory motocyklů v rámci Jarní ceny Brna, kterou uspořádal Road Racing Club. Pod hlavičkou asociace CAMS se rozdávaly první body do republikového šampionátu v místě pro tento podnik trošku nezvyklém, ale o to zajímavějším už jen z toho důvodu, že na rozlehlém autodromu měli jezdci možnost bezpečně hledat své limity. Na jih Moravy přijela celá řada úspěšných závodníků české silnice, ale také jezdci ze zahraničí. Závodilo se v jedenácti třídách mistrovství republiky a pět jich bylo v kategorii Klasik. Každá z tříd měla dva závody. Součástí víkendu byla také jízda „Lap of Honour“ při níž byly k vidění motocyklové skvosty přímo v akci.

Kapitoly článku

V kategorii Moto3 vyhrál oba závody jezdec Red Bull Rookies Cupu Martin Gbelec. V třídě 125GP slavil vítězství v sobotním klání Němec Reiner Scheidhauer před Oldřichem Podlipným a Michalem Savinkovem. V neděli bral plný počet bodů znovu Reiner Scheidhauer, který v závodě porazil Michala Savinkova a Patrika Koláře. Kategorii 125SP ovládl Ital Pierre Coppa. Z českých závodníků obsadil druhé a třetí místo Michal Šlezar a Petr Čadek, ve druhém závodu zůstalo pořadí stejné jen na třetí místo zajel Pavel Fojtík.
Ve čtvrtlitrech vyhrál v kategorii 250GP první závod Němec Mike Vökt, ve druhém slavil vítězství Švýcar Andreas Gotti. V třídě 250SP byl v obou závodech první Němec Heiko Senkel. Nejlepším z českých závodníků byl třetí Michal Šlezár. Součástí závodního pole byla také kubatura do 500GP v níž kraloval Němec Rolf Becker.

V závodu tříd Supermono-Twin-400SSP byli na předních pozicích vidět Češi. V kategorii Supermono sice první závod vyhrál Němec Daniel Zörnweg, ale v tom druhém už triumfoval Václav Jakl. Kategorii Twin ovládl Michal Dokoupil, který vyhrál oba závody. V třídě 400SSP první závod vyhrál Jirka Mrkývka, ve druhým slavil vítězství Dan Vysloužil. Oba si pořadí prohodili.
V klání třídy do 600ccm vyhrál v obou víkendových závodech Marek Červený. Umístění na druhém a třetím místě získal Josef Duchan a Václav Bittman. V závodech třídy nad 600ccm slavil první místo jezdec BMW Michal Prášek. Na druhém místě skončil v obou případech Aleš Nechvátal, třetí projel cílem Petr Bičiště.

V obou závodech klasiků byl v kategorii Klasik 175 první Jaromír Tázler. Třída Klasik 250 patřila první den Zdeňku Hrnčálovi, druhý den byl nejrychlejší Lukáš Sulo. V kategorii Klasik 350 kraloval Jiří Švihnos. Němec Sebastian Gutsch vyhrál první závod Klasik 500, ve druhém byl první Kamil Brückner. V Klasik 750 slavil vítězství Rakušan Johann Fürböck a Petr Kolář.

Jarní cena Brna 2015 - výsledky

Fotogalerie Milana Zajíce:

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist