Nimerfoll: Znovu v Těrlicku

Po roce se jezdec týmu BMW Invelt Jan Nimmerfoll zúčastnil opět závodu o "Zlatý Kahanec" na Těrlickém okruhu a nevedl si vůbec špatně.

„Na tyto závody jsem přijel s novým motocyklem BMW, který potřeboval nastavit speciálně pro tuto trať. První kvalifikace byla pro mě těžká, nastavení podvozku nevyhovovalo této velmi rychlé přírodní trati, kde se dosahují rychlosti kolem 300km/h a brzdí se do rychlosti kolem padesátky. Při brzdění jsem měl velké problémy udržet motorku v rovném směru a ještě horší bylo zatočit. Přední tlumení bylo velmi měkké a při brzdění šly tlumiče na doraz. V technických pasážích předek nedržel směr a tak jsem z jízdy neměl žádnou radost.

Po poradě s mechanikem BMW Invelt týmu Martinem Janouškem jsme upravili podvozek, který fungoval výborně. Jízda byla o poznání lepší, škoda jen, že kvalifikace trvala pouhých dvacet minut. S tratí jsem se již lépe seznámil a samotnou jízdu jsem si tak mohl užívat.
Do závodu jsem nastupoval z 24. místa, kdy jezdci z Irska kvůli tragické nehodě jejich kolegy do závodu nenastoupili. Celý závod jsem se dobře bavil, kdy jsem se hlavně snažil jet na jistotu. Na okruhu bych byl podstatně razantnější při předjíždění, ale tady byla bezpečnost na prvním místě. Špatně zvolená rozeta mi neumožňovala využít plný výkon motocyklu, kdy na dlouhých rovinkách jsem byl v omezovači ještě daleko před brzděním. Pneumatiky Pirelli fungovaly skvěle a po celý víkend jsem neměl jediný krizový moment. S konečným dvanáctým místem jsem velmi spokojený.

Děkuji Honzovi Vrbovi alias Slámovi za skvěle připravený motocykl, Martinovi Janouškovi za poradenství, organizátorům za skvěle připravený závod a v neposlední řadě úžasným divákům, kteří zaručují tu nejlepší atmosféru, kterou při závodění lze zažít.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist