Michal Jiroš závodil v Irsku

Po Michalu Dokoupilovi a Kamilu Holanovi, byl Michal Jiroš v novodobé historii třetím českým jezdcem, který se vydal směr Irsko. Jel a zkusil si na vlastní kůži, jak se jedou závody na přírodních okruzích v zemi zaslíbené této motocyklové disciplině.

I když příliš nepřálo počasí, nebo spíše téměř stále pršelo, se Michal statečně popral i s těmito těžkými podmínkami. Nutno říci, že měl skvělou podporu v partě lidí, která tam s ním byla. Hlavně pak jeho parťák mechanik Caller101, pomocný pracovník norihaga a pak ten nedůležitější 2LEKO. Není třeba jmenovitě odhalovat, kdo se skrývá za těmito přezdívkami, protože lidé, co jezdí na road racingové závody tyto kluky dobře znají.
Myšák, jak zní jedna z přezdívek Michala Jiroše, měl v plánu jet na populární trati nedaleko Belfastu, tedy na nejrychlejší přírodní trati na světě, hned čtyři závody.

Motorka byla pečlivě připravená, realizační tým měl všechny potřebné informace a sám jezdec byl taky v pohodě, takže bylo zaděláno na dobrý výsledek. Už treninkové jízdy ukázaly, že se tam Myšák neztratí.

První dva závody, ve kterých Michal měl startovat, se jmenovaly Dundrod 150 National Race a Dundrod 150 Challenge. První lajna na startu National Race dávala velkou šanci. Hned po startu Myšák spolu s angličanem Howardem ucukli zbytku pole (které startovalo ve vlnách).
S anglickým soupeřem si několikrát vyměnili čelní pozici, jelo se na mokru, ale tito dva jeli ,co to jen šlo. V návalu boje Myšák poněkud přetáhl výjezd v jedné ze zatáček, dal si motokrosovou vložku po trávě a blátem. Vrátil se na trať,ale svého soupeře pak už nedojel.
Každopádně druhej flek je famozní úspěch. Za Myšákem skončili mimo jiné i někteří naši známí, ať už Holz, Korhonen, či Woodside nebo Walsch. Myšák rozdával podpisy fanouškům a podium si užil. Druhý závod dne, tedy Challenge, byl kvůli nepřizni počasí zrušen.

Závod UGP, tedy Ulster Grand Prix, to jsou závody poněkud jiné, protože zde startují ty největší hvězdy světového road racingu. Myšák startoval v Supersportech, ale havaroval, tedy nedokončil. I když nedošlo k žádnému vážnému zranění, tak byl dost potlučený. Kdo spadl na motorce v rychlosti cca 180km/h, tak ví, jak to bolí. Zvláště pak druhý a třetí den, když boule a modřiny uzrají. No nic, Myšákův tým musel balit a odcestovat domů.

Fandové této disciplíny, děkují Myšákovi za reprezentaci českého road racingu a všem dalším klukům za reporty a zprávy přímo z místa dění.

Výsledky naleznete zde.

BBC video, kde je Myšák vidět:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/14509483.stm

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist