IRRC 2018 – Úvodní díl evropského seriálu v Hengelu, Červený je třetí

O víkendu uspořádali v Nizozemsku první závody v rámci evropské série klání na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC). V kategoriích Superbike a Supersport jeli jezdci celkem dva závody a lídry průběžného hodnocení jsou v příslušných kategoriích Nigel Walraven a Matthieu Lagrive. V SBK je Marek Červený průběžně třetí, Kamil Holán je sedmý v SBK i SSP. Druhý podnik sezony je 16/17.června v Těrlicku, okruhu kousek od Havířova.

Jezdci a týmy seriálu IRRC 2018 zamířili k prvnímu podniku sezony na sever Evropy do Nizozemska, kde měli na trati v Hengelu celkem dva závody. V třídě Superbike byl nejlepší Nigel Walraven, který vyhrál obě klání. Druhý byl v obou závodech britský závodník Danny Webb jehož známe z prostředí prototypového mistrovství světa. Třetí byl v prvním závodě Didier Grams a ve druhém Fin Erno Kostamo. V rámci hodnocení IRRC ale bere plný počet bodů Danny Webb.

Z českých závodníků zajel v obou kláních na čtvrté místo Marek Červený, nicméně v hodnocení IRRC je český závodník klasifikován dvakrát třetí. V hodnocení IRRC byl dvakrát sedmý Kamil Holán, Tomáš Borůvka bodoval dvěma desátými místy, Pavel Tomeček byl jedenáctý a třináctý, a Aleš Nechvátal si z Holandska odvezl body za jedenácté a dvanácté místo v cíli.

V kategorii Supersport vyhrál oba víkendové závody Francouz Matthieu Lagrive. Belgičan Laurent Hoffmann byl dvakrát druhý a na třetí pozici první závody dokončil Němec Thomas Walther. Český závodník Kamil Holán obsadil třinácté a sedmé místo a je průběžně sedmý. Slovák Miroslav Sloboda bodoval v hodnocení IRRC čtrnáctým a devátým místem.

K víkendu v Nizozemsku Kamil Holán napsal: „První závod IRRC - Hengelo. Pozitivní zpráva je, že motorky jsou v pořádku. V šestkách je to nakonec hodně vyrovnaný, že jsem sám koukal. V litrech je to podle očekávání řežba jak prase a důležitý pro nás je, že jsme konkurenceschopný. Bojoval jsem v obou závodech o první pětku. Nakonec to bylo dvakrát osmý, resp. sedmý, protože tam jel jeden domácí blázen, který se nepočítá do IRRC. V supersportech jsem byl nejdřív trochu nesvůj a první závody byl vyloženě špatnej. Ono třinácté místo není to, co bychom letos chtěli jezdit. Ve druhém závodě už to bylo o poznání lepší a sedmé místo pro začátek bereme. Celkově odjíždíme spokojení. Moc děkujeme za podporu a už se moc těšíme na Hořice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist