Přípravy Zatáček v plném tempu

Láďa Kočí z hořického AMK nám dal vědět o přípravách letošních Zatáček. Že je na to stále ještě dost času? Kdepak, tahle skvělá podívaná se kvapem blíží, do diářů si poznamenejte víkend 22. a 23. května!

Organizační výbor AMK Hořice již naplno věnuje všechen svůj čas přípravám 48. ročníku FUCHS OIL 300 zatáček Gustava Havla. A diváci se mají na co těšit. I když ještě nechodí oficiální přihlášky, tak ale s jistotou můžeme již dnes říci, že jezdecké pole bude extra kvalitní.


Do Hořic přijede silná skupina jezdců ze Severního Irska. Tento stát je země zaslíbená přírodním okruhům, takže jsme zvědavi, jak se poperou s náročností hořické tratě. Očekává se příjezd 15ti jezdců, hlavně do obou silných tříd. Mezi nováčky budou i jezdci ze Švédska, Finska a Dánska, kteří se hlásí do tříd 125cc a 250cc. Silná enkláva jezdců přijede i z Francie, k tomu naši staří známí z Německa. Takže je zaděláno na super podívanou. Ale na startu uvidíme samozřejmě i naši špičku. Ať už krále velké třídy Jirku Dražďáka, nebo vítěze loňských šestek Jirku Brože a vítěze předloňských šestek Michala Indi Dokoupila, který by měl startovat na KTM. Na stejném stroji se nově objeví i Petr Perňa Řezníček.


Po roční odmlce uvidíme i Přemka Glinze. Jsem rád, že dnes mohu říci i to, že na startu uvidíme naši velkou hvězdu a to Michala Fillu na BMW, několikanásobného mistra republiky, který přijede s týmem Jirky Brože. Je reálné, že se na startu objeví i loňský mistr republiky Tomáš Holubec a možná i Tomáš Mikšovský. Na startu bude chybět Michal Salač junior, který nyní jezdí mistrovství Evropy. Ale v termínu 300 zatáček má volno, tak bude v depu jako divák i se svým novým strojem Aprilia. Samozřejmě nebude chybět ani loni dvakrát třetí Kamil Holan. Domácí Olda Podlipný bude bojovat o další svůj věnec, ale i on bude mít na startu kvalitní konkurenci. Ve třídě supermono se bude očekávat souboj mezi domácím Kamenickým a Kehrerem z Německa. Očekává se návštěva 20.000 diváků. Pro diváky bude opět připravena velkoplošná projekce, která nabídne více záběrů z tratě než v loňském roce.


Tolik zatím informace pro vás diváky. O dalších podrobnostech budeme samozřejmě informovat. Průběžně můžete dění sledovat i na www.amkhorice.cz/forum/, www.czechracing.cz, ale i na našem fóru Motorkari.cz.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist