Další úspěch Aleše Drymla

Největší plochodrážní esa světa si sice dala o uplynulém víkendu dostaveníčko v italském Terenzanu, kde se jel předposlední závod série Grand Prix, české fanoušky ale může těšit mimořádná forma Aleše Drymla. Pardubický jezdec se stal na dráze v polském Tarnowě vicemistrem Evropy, a to jen týden poté, co spolu se svým bratrem Lukášem a náhradníkem Matějem Kůsem triumfovali ve evropském finále dvojic.

V Tarnowě zřejmě v sobotu rozhodla dobrá znalost tamní extrémně tvrdé dráhy. Dryml za tarnowský klub kdysi jezdil a také suverénní vítěz mistrovství Evropy Polák Sebastian Ułamek za celek dvojnásobného mistra Polska závodí. Ułamek těžil ze skvělých startů a bezchybné jízdy. Vyhrál všechny rozjížďky a získal tak plný počet 15 bodů. Dryml vybojoval o tři body méně, když dvě jízdy vyhrál a v dalších třech skončil druhý. O třetí místo se musela jet dodatková jízda, v níž Adrij Karpov z Ukrajiny porazil Rusa Renata Gafurova.
Chtěl jsem vyhrát titul pro všechny fanoušky z Tarnowa a také pro organizátory, kteří svým nadšením a profesionalitou udělali z finále ME skvělou podívanou,“ uvedl na tiskové knferenci po závodě Sebastian Ułamek a popíjel přitom šampaňské.

Závodu se kromě Drymla zúčastnili další čtyři Češi. Filip Šitera skončil desátý s osmi body, Jan Jaroš si vyjel pět bodů a byl jedenáctý. Třináctý se umístil Zdeněk Simota, který zaznamenal tři body. Velkým zklamáním byl výkon favorizovaného Mateje Zadara. Slovinec sice dvě jízdy vyhrál, ale pak skončil dvakrát bez bodu a bylo po nadějích.


Výsledky finále ME jednotlivců:

1- S. Ulamek Polsko 15
2- A.Dryml Česko 12
3- A. Karpov Ukrajina 11
4- R. Gafurov Rusko 11
5- D. Gizatullin Rusko 10
6- R. Miśkowiak Polsko 9
7- J. Pavlic Chorvatsko 9
8- M. Zagar Slovinsko 8
9- R. Považnyj Rusko 8
10- F. Sitera ČR 8

11- J. Jaroš ČR 5
13- Z. Simota ČR 3

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist