Aleš Dryml: Další hrozivý pád v Anglii

Britské ostrovy jakoby by byly pro špičkového českého plochodrážníka Aleše Drymla prokleté. Sice tam dosáhl některých ze svých největších úspěchů, na druhou stranu tam zažil i dva nejtěží úrazy svého života. Už v roce 2006 tam bojoval po těžké havárii o život a nyní skončil v britské nemocnici znovu.

Jednatřicetiletý pardubický jezdec letos mimo jiné startuje v britské Elite League za klub Birmingham Brummies a specializované plochodrážní severy si pochvalovaly, v jaké je český reprezentant skvělé formě. Osudným se mu ale stalo čtvrteční utkání na půdě celku Peterborough Panthers. I tady prokazoval Dryml svou vysokou třídu, vždyť startoval na dráze, kterou dokonale znal ze svého dřívějšího angažmá. V pěti jízdách si připsal 11 + 1 bodů, ale v předposlední jízdě večera došlo k hromadné havárii tří jezdců. Kromě Drymla v ní byli ještě Krzysztof Buczkowski a Claus Vissing. Nejhůř dopadl český závodník, kterého nejprve dlouho ošetřovali přímo na dráze a nakonec ho transportovali do místní nemocnice. Podle zpráv serveru worldspeedway.com zlomené žebro propíchlo Alešovi plíci a zranění si vyžádalo pobyt v nemocnici. Starší z bratrů Drymlů tak už přišel o start ve francouzském Artigues de Lussac v druhém kvalifikačním závodě mistrovství světa na dlouhé ploché dráze. Na zprávu o jeho zdravotním stavz napjatě čekají také v Polsku, kde má Aleš Dryml podepsanou smlouvu s klubem Oreł Łódź.
Osudné utkání v Peterborough nakonec i díky Drymlově nedobrovolnému vyřazení vyhráli domácí poměrem 50 ku 37 a Birmingham se tak propadl na šesté místo tabulky Elite League. Pro zajímavost uvádíme bodové zisky všech jezdců:
PETERBOROUGH 50: Nicki Pedersen 11+1, Krzysztof Buczkowski 10, Troy Batchelor 10, Linus Sundstrom 8+1, Norbert Kosciuch 9+1, Kacper Gomolski 2+2, Dakota North 0.
BIRMINGHAM 37: Aleš Dryml 11+1, Ben Barker 10, Krzysztof Kasprzak 7, Daniel Nermark 6+1, Claus Vissing 2+2, Danny King 1, Kevin Wolbert 0.
Ještě horší úraz utrpěl Aleš Dryml na britských ostrovech v roce 2006 během utkání Oxfordu proti Wolwerhamtonu, kdy byl po pádu dokonce v kritickém stavu. Tehdy z prvního místa havaroval, narazil do hrazení, od kterého se odrazil zpět na dráhu přímo pod motocykl dalšího jezdce. Ten už nestačil zabránit hrozivému střetu. I z takové situace se ale nakonec Aleš vylízal a pokračoval ve své tolik úspěšné kariéře. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist