Ledový víkend - M ČR Hamr a Kopřivnice

Hned dva závody mistrovství republiky na ledech mohli o uplynulém víkendu vidět čeští fanoušci, když v sobotu se v Hamru na Jezeře utkali o titul jednotlivci a v neděli v Kopřivnici pak "ledová" družstva.

Kapitoly článku

M ČR jednotlivců – Hamr na Jezeře


První díl republikového šampionátu jednotlivců se uskutečnil v krásném severočeském rekreačním středisku Hamr na Jezeře, kde jsou ledové ploché dráze nadmíru nakloněni a tak zde už třetím rokem realizuje parta Honzy Peciny svoje ledařské orgie – vždyť je to do Osečné, kde sídlí „Peckův“ plochodrážní klub coby kamenem dohodil. V Hamru se letos sešla opravdová ledařská elita v čele s hvězdným Rakušanem Franzem Zornem, který má ve svých sbírkách už nejednu medaili z mistrovství světa či Evropy. Dorazili také oba naši „světáci“, kterým jsou bratři Jan a Antonín Klatovští. Vzhledem ke zkušenostem těchto tří hvězd bylo téměř jisté, že o vítězi hamerského závodu se rozhodne právě mezi tímto trojlístkem, i když své rozhodně chtěli říct domácí střelci Jan Pecina s Lukášem Volejníkem, rodinné klany Hutlů, Klauzů či Ebnerů.... Není to tak dávno, co se dal počet našich ledařů spočítat na prstech jedné ruky, ale tahle „doba temna" je naštěstí pryč a přichází "doba ledová". Do Hamru dorazilo osmnáct pilotů, z nichž třináct bylo Čechů. Paradoxně právě tři naši piloti se museli do finálové šestnáctky utkat ve kvalifikačním závodě, v němž zvítězil Robert Růžička a Martin Kníže s Josefem Divišem zůstali pouze v rolích náhradníků. Zorn i Klatováci po celý den před sebe nepustili žádného dalšího pilota a bylo tedy jasné, že o vítězi se rozhodne při jejich vzájemných kláních. Poprvé tomu tak bylo v osmé jízdě, kde Zorn porazil Antona. K dalšímu zásadnímu boji došlo v jízdě jedenácté a byl to boj doslova bratrovražedný. Honza ukázal, že už není jenom „Tondův mladší bratr“ a svého zkušenějšího bráchu porazil.


O vízěti rozhodla šestnáctá jízda, ve které Jan Klatovský porazil i „Frankyho“ a když další tři body přidal i v jízdě osmnácté, zvítězil s nejvyšším možným bodovým ziskem. Stříbro si z Hamru odvezl Franz Zorn, který prohrál pouze s Honzou Klatovským. Zejména v dramatické dvanácté jízdě divákům ukázal skvělou stíhačku, když s náhradním motocyklem vystartoval jako poslední, ale všechny svoje soupeře během čtyř kol doslova vyškolil a cílem projel jako první. Bronz si připsal Antonín Klatovský, který prohrál s bráchou a s „Frankym“ ale vzhledem k tomu, že jel letos teprve druhý závod předváděl také skvělou podívanou. Ze „zbytku světa“ byl možná trochu překvapivě nejúspěšnějším mladší Charly Ebner, domácí matador Honza „Pecka“ Pecina dojel na pátém místě. V sobotu byla v Hamru na Jezeře k mání opravdu luxusní podívaná a kdo chyběl, tak může litovat!

Výsledky závodu

1. Jan Klatovský, Divišov 3 3 3 3 3 15
2. Franz Zorn, A 3 3 3 2 314
3. Antonín Klatovský, Divišov 3 2 2 3 313
4. Charly Ebner ml., A 3 2 3 1 211
5. Jan Pecina, Osečná 2 3 2 2 211
6. Miroslaw Daniszewski, PL 0 3 1 3 310
7. Charly Ebner, A 1 1 0 3 27
8. Petr Klauz 2 1 2 0 27
9. Lukáš Hutla 2 1 1 2 17
10. Lukáš Volejník, Osečná 1 2 3 F 06
11. Radek Hutla 2 0 2 1 16
12. Jan Klauz 0 0 0 2 13
13. Josef Kreuzberger, A 1 2 X 0 03
14. Vladimír Višváder, Mšeno 0 0 1 1 13
15. Martin Běhal, Osečná 1 1 E 1 03
16. Robert Růžička 0 0 1 0 01

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist