Obhajoba ohrožena: Woffinden si zlomil ruku

Úřadující plochodrážní mistr světa Tai Woffinden si v posledním kole britské ligy zlomil po ošklivém pádu zápěstí levé ruky. Ačkoli to 24letý Brit nevzdává, zdá se, že jeho šance na obhajobu titulu značně pobledly. Do konce seriálu Grand Prix chybí ještě čtyři závody.

Woffinden jezdí britskou ligu za klub z Wolverhamptonu, poslední utkání ho zavedlo na stadion Eastborne. V jedné rozjížďce bezpečně vedl, když bez cizího zavinění havaroval a prorazil dřevěné hrazení lemující dráhu. Pád to byl velmi škaredý a britský mistr světa se dlouho zvedal na nohy. Pak mu dali lékaři kyslík a odvezli ho sanitkou do nemocnice. Tam zjistili, že má kromě jiného složitou zlomeninu levého zápěstí. Britští novináři už psali, že Woffindenova obhajoba předčasně skončila, protože do konce letošního seriálu Grand Prix zbývají ještě čtyři závody a Tai svou neúčastí v některých z nich přijde o hodně bodů. Zatím byl v seriálu druhý o pět bodů za Američanem Gregem Hancockem a závod Grand Prix v polském Gorzowě se jede už tento víkend.
Tai Woffinden je ale buď veselá kopa, nebo mimořádný tvrďák. Když ho propustili z nemocnice, nechal se totiž slyšet, že Gorzow ještě tak úplně nevzdal. „Jsem dobitý a potlučený, cítím se strašně. Ruku a zápěstí mám hrozně oteklé. Z toho pádu si všechno pamatuju a hned jsem věděl, že následky budou vážné. V té jízdě jsem měl dobrý start a vedl jsem, ale pak jsem chytil nějakou díru na dráze a motorka šla ode mě pryč. Držel jsem se konečky prstů, ale byl tam plný plyn, takže jsem ve velké rychlosti letěl do plotu,” uvedl Woffinden, jehož Wolverhampton nakonec bez své hlavní opory a kapitána prohrál s Eastbourne 55-35. „Všechno se to stalo strašně rychle a nemohl jsem s tím nic udělat. Měl jsem velké bolesti a hodně se mi ulevilo, když přišla zpráva z rentgenu, že zlomené mám jenom zápěstí. Jsem vlastně klikař. Koneckonců, vloni jsem vyhrál světový titul, i když jsem měl dvakrát za sezonu zlomenou klíční kost. Chci jet v Gorzowě – pokud budu alespoň na 70 procent fit, abych během jízd neohrozil sám sebe nebo jiné jezdce.“


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist