Divoké karty pro SGP uděleny

Ačkoli se soudilo, že divoké karty pro další ročník plochodrážního seriálu Grand Prix budou přiděleny až příští rok, odpovědné orgány si pospíšily a rozhodly s předstihem. Promotérská společnost BSI Speedway ve spolupráci s FIM umožnila start v SGP 2011 Švédovi Andreasi Jonssonovi, Dánovi Nicki Pedersenovi, Rusovi Emilu Sajfutdinovi a Poláku Januszi Kolodziejovi.

Až na Poláka, který šokoval jako hostující jezdec třetím místem v letošní závěrečné Grand Prix v Bydhošti, jsou všichni kartisti ostřílenými hvězdami z minulých ročníků SGP. Zvlášť napjatě čekal na rozhodnutí o divokých kartách trojnásobný mistr světa Nicki Pedersen (33), který letos skončil v konečném pořadí seriálu Grand Prix vinou zranění ramene až na desátém místě a nekvalifikoval se tak přímo do příštího ročníku MS. 
„Rád se spoléhám sám na sebe a nesnáším, když jsem musel čekat, jak o mně rozhodnou jiní,“ říká dánský jezdec, vítěz letošní Zlaté přilby. „O tom, že divokou kartu dostanu, jsem ale neměl žádné pochybnosti.“ Také Andreas Jonsson a Emil Sajfutdinov doplatili v letošním roce na četná zranění. Čeští fanoušci si jistě pamatují situaci, při níž si mimořádně talentovaný Rus zlomil ruku během České Grand Prix na Markétě.  Není žádným překvapením, že mezi účastníky nejprestižnějšího plochodrážního šampionátu budou opět chybět čeští jezdci. Organizátoři závodu Česká Grand Prix, který se pojede 28. května na pražské Markétě, ale samozřejmě mají možnost k patnáctce daných jezdců doplnit jednoho závodníka podle svého výběru.


Patnáctičlenná startovní listina SGP 2011:

Tomasz Gollob (Polsko)
Jaroslaw Hampel (Polsko)
Janusz Kolodziej (Polsko)
Rune Holta (Polsko)
Kenneth Bjerre (Dánsko)
Nicki Pedersen (Dánsko)
Chris Holder (Austrálie)                                              
Jason Crump (Austálie)                           
Antonio Lindbäck (Švédsko)
Andreas Jonsson (Švédsko)
Fredrik Lindgren (Švédsko)
Emil Sajfutdinov (Rusko)
Artem Laguta (Rusko)
Greg Hancock (USA)
Chris Harris (Velká Británie)

Pokud bude někdo z těchto jezdců zraněn, bude nasazen někdo z oficiálních rezervních jezdců:

Thomas H. Jonasson, Magnus Zetterström (oba Švédsko), Niels Kristian Iversen (Dánsko), Andrej Karpov (Ukrajina), Grigorij Laguta (Rusko), Simon Stead (Velká Británie)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist