Rekord českého flat tracku prolomen! Krajčovič vyhrál bez ztráty bodu

Čtyři roky starý rekord Pavola Pučka byl překonán. Ervín Krajčovič ovládl 24.června v Praze všechny své rozjížďky a osamostatnil se na prvním místě historického pořadí vítězů individuálních závodů Mezinárodního mistrovství České republiky ve Flat tracku. Krajčovič vyhrál třetí závod národního šampionátu v řadě a navýšil svůj náskok na dvojici pronásledovatelů Ondřeje Svědíka a Jiřího Krause. Ti i počtvrté v aktuální sezoně doprovodili Krajčoviče na stupně vítězů.

I čtvrté klání MMČR ve flat tracku nabídlo dramatickou bitvu třech nejlepších českých jezdců. Ervín Krajčovič, Ondřej Svědík a Jiří Kraus se s jedinou výjimkou obírali o body pouze mezi sebou. O konečném pořadí rozhodla finálová jízda, do níž všichni tři zmínění vystartovali z první řady. Sólem od staru do cíle odvedl své soupeře Ervín Krajčovič, který na pražské Markétě zvítězil stejně jako loni bez ztráty jediného bodu.

Úřadující český šampion navíc pokořil rekord domácího šampionátu a se čtrnácti vyhranými závody se osamostatnil v čele historického pořadí pódiových účastníků MMČR ve flat tracku. „Je dobře, že mně překonal. Přál jsem mu to. Musím se ale přiznat, že jsem nečekal, že to půjde tak rychle,” chválil po závodě svého svěřence Pavol Pučko – reprezentační manažer a někdejší držitel národního rekordu.

Ervín Krajčovič vyhrál třetí závod v řadě a upevnil svůj náskok v čele seriálu. I na počtvrté v letošní sezoně ho přitom na stupně vítězů doprovodil Ondřej Svědík (druhé místo v konečném pořadí) a Jiří Kraus. Oba tak zůstávají v bodovém kontaktu s úřadujícím českým šampionem.

Ve třídě FT Classics zvítězil už potřetí v aktuálním ročníku Jakub Sluka. S loňským králem “klasiků” vystoupal na pódium také Němec Andreas Steinhofer a Jiří Mikšovský. Juniorskou kategorii FT Young ovládl Matěj Gebert, jenž navýšil svůj náskok v čele mistrovství republiky. Společnost na stupních vítezů mu dělali druhý Tomáš Svoboda a třetí Stanislav Kohout.

Další závody MMČR ve flat tracku bude hostit Divišov. V neděli 8.července se pojede klasickým způsobem a o den později bude na stejném místě k vidění takzvaný TT závod, během něhož jezdci můžou použít přední brzdy a v každém kole musí absolvovat také dvě pravotočivé zatáčky.

4.kolo MMČR ve Flat tracku – Praha

FT1
1. Ervín Krajčovič 🇨🇿
2. Ondřej Svědík 🇨🇿
3. Jiří Kraus 🇨🇿
4. Lukasz Bujniewicz 🇵🇱
5. Yasmin Poppenreiter 🇦🇹
6. Tomáš Kolařík 🇨🇿
7. Kamil Peuker 🇨🇿
8. Klaus Mayr 🇦🇹
9. František Irmiš 🇨🇿
10. Tamás Miklósy 🇭🇺
11. Frank Hafenscher 🇦🇹
12. Marek Zvědělík 🇨🇿
13. Hanson Schruf 🇦🇹
14. Richard Biel 🇭🇺
15. Michal Špaček 🇨🇿
16. Jiří Žalud 🇨🇿
17. Zsolt Biel 🇭🇺
18. Atila Tóth 🇭🇺
19. Andreas Steinhofer 🇩🇪
20. Michal Hloušek 🇨🇿

FT Classics
1. Jakub Sluka 🇨🇿
2. Andreas Steinhofer 🇩🇪
3. Jiří Mikšovský 🇨🇿
4. Heiko Parschick 🇩🇪
5. Radek Bednář 🇨🇿
6. Jens Sager 🇩🇪
7. Jiří Slezák 🇨🇿
8. Oliver Betz 🇩🇪
9. Jan Rudolf 🇨🇿
10. Lucie Pokorná 🇨🇿
11. Martin Veselý 🇨🇿

FT Young
1. Matěj Gebert
2. Tomáš Svoboda
3. Stanislav Kohout
4. Vít Sochůrek
5. Damian Kolář
6. Barbora Šondová

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist