MMČR ve Flat tracku – Závody v Březolupech

V sobotu 10.června mohl Ondřej Svědík v Březolupech získat premiérové vítězství v závodě MMČR ve Falt tracku. Ovládl základní fázi třetího závodu, nejprestižnějšího domácího seriálu, ve zmíněné disciplíně a nakonec byl pouze smutným hrdinou sobotního klání. Finálová jízda totiž nejlépe vyšla úřadujícímu šampionovi Ervínu Krajčovičovi, který musel po problémech z úvodu závodu překvapivě startovat až z druhé řady. Krajčovič se tak osamostatnil v čele klasifikace domácího mistrovství. Na stupně vítězů vystoupal v Březolupech spolu s ním druhý Svědík a třetí Jiří Kraus.

Ervín Krajčovič vyhrál druhý, z doposud třech odjetých závodů Mezinárodního mistrovství České republiky ve flat tracku, a poprvé v ročníku se osamostatnil v čele průběžné klasifikace seriálu. Vstup do závodu ovšem pražskému jezdci vůbec nevyšel. Třetí muž posledního světového šampionátu totiž hned ve své první rozjížďce upadl a kvůli výrazné bodové ztrátě skončil v základní části podniku až šestý. Krajčovič ovšem podal jednoznačně nejlepší výkon ve finálové jízdě, která určuje konečné pořadí. Třináctým kariérním vítězstvím v rámci českého šampionátu Krajčovič dorovnal národní rekord Pavola Pučka. O jeho překonání se může nejmladší nositel slavného motocyklistického jména, Ervín Krajčovič, pokusit už 24. června v Praze na Markétě.

Suverénní vítěz základní části závodu, Ondřej Svědík, se ve finále musel sklonit pouze před jedním ze soupeřů a druhým místem zaznamenal nejlepší sezónní výsledek. Na stupně vítězů se v rámci MMČR ve flat tracku postavil ve své kariéře už podesáté (3x stříbro, 7x bronz). Třetí skončil v Březolupech vítěz sezónní inaugurace z Pardubic Jiří Kraus, který tak v průběžné klasifikaci zůstává stejně jako Svědík na dostřel vedoucímu Krajčovičovi.

Další kategorie
Proti původnímu plánu nevystartovali do závodu jezdci kategorie Veterán, a tak se vedle nejprestižnější skupiny FT1 představili v Březolupech už pouze jezdci kategorie FT Classics. V ní chyběla celá řada favoritů. Jakub Sluka se v den závodu omluvil a Petr Kolář musel odstoupit už po tréninku kvůli porouchanému motoru. Do finálové jízdy navíc nenaskočil Aleš Vančura, který po kolizi s Němcem Steinhoferem ze závěru základní části musel kvůli rozbitému závodnímu náčiní odstoupit.

Úřadující mistr kategorie Veterán, Roman Marek, se představil poprvé mezi Classiky a i přes to, že jel na své ČZ 250 si vedl znamenitě. V základní fázi skončil druhý a stejné místo obsadil i ve finále. Vítězství po suverénním výkonu získal německý jezdec Andreas Steinhofer, který si sice v závěru základní části podniku musel po kolizi s Vančurou a následném pádu připadat spíše jako na leteckém dnu, jenže ve finále to na něm nebylo znát. Stupně vítězů doplnil Radek Bednář.

Další závod MMČR ve flat tracku startuje v sobotu 24. června od 14:00 na pražské Markétě. Do akce se zapojí jezdci elitní kubatury FT1, ale také kategorie Classics a nově vzniklé FT Young určené mladým nadějím.

3.MMČR Březolupy
FT1
1. Ervín Krajčovič
2. Ondřej Svědík
3. Jiří Kraus
4. Kamil Peuker
5. Tomáš Kolařík
6. Michal Hloušek
7. Sebastian Thalheim (GER)
8. František Irmiš
9. Michal Špaček
10. Marek Zvědělík
11. Andreas Steinhofer (GER)

FT Classics
1. Andreas Steinhofer (GER)
2. Roman Marek
3. Radek Bednář
4. Jiří Mikšovský
5. Heiko Parschick (GER)
6. Jiří Slezák
7. Michal Bořuta
8. Martin Veselý
9. Lucie Pokorná
10. Karel Marek
11. Aleš Vančura

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist