Dva Češi v bitvě o titul ve flat tracku využijí domácího prostředí

Dva Češi v boji o světový titul ve flat tracku? Před pár lety by to byla utopie, nyní se však jedná o holý fakt. Před čtvrtým závodem pětidílného seriálu mistrovství světa, který bude hostit 23. září od 13:00 pardubický plochodrážní stadion, jsou v elitní čtveřici průběžné klasifikace šampionátu hned dva čeští závodníci, přičemž vedoucí postavení hájí mistr republiky Ervín Krajčovič. Další krůček za slávou bude chtít nejen on, ale také aktuálně čtvrtý muž světového šampionátu Onřej Svědík, udělat na dobře známé dráze na východě Čech.

Mezi světovou špičkou se už v předchozích letech stihl etablovat Ervín Krajčovič, který v minulé sezoně dokonce senzačně vybojoval bronz. Letos ovšem na medaili z mistrovství světa cílí také pardubický závodník Ondřej Svědík. Svoji pouť letošním šampionátem zahájili oba senzačním úspěchem v úvodním závodu seriálu v britském Manchesteru. Těžká promáčená dráha českým reprezentantům sedla a na konci dne slavil Svědík překvapivý triumf, když za svými zády dovedl do cíle finálové jízdy na druhém místě Krajčoviče. Ten navíc dosáhl na pódiové umístění i v následujícím klání v maďarském Debrecenu a od té doby se drží v čele průběžné klasifikace. Svědík je po třech závodech průběžně čtvrtý.

Krajčovič bude v Pardubicích hájit tříbodový náskok na druhého Španěla Baila. Stejná porce bodů chybí Svědíkovi na postavení v elitní trojici seriálu. V domácí velké ceně nebude vedle obou zmíněných chybět téměř kompletní světová špička a také dva další Češi, stálý účastník mistrovství světa Tomáš Kolařík a divoká karta závodu Kamil Peuker.

„Jsme odměňováni za tvrdou a letitou práci. Závod v Pardubicích a potažmo celý závěr sezony může být historickým momentem pro český flat track. I proto bych rád pozval do Pardubic všechny fanoušky motorsportu. Bude na co se dívat,“ zve fanoušky na sobotní klání manažer české reprezentace Pavol Pučko.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist