Technický Písek

Již třetí letošní podnik skútrových závodů se o tomto víkendu odehrál na okruhu v Písku – Hradišti. Technická trať dala zabrat nejen jezdcům, ale i technice.

Okruh v Písku – Hradišti patří mezi technicky nejnáročnější v celém šampionátu a to přesto, že v minulých sezónách byl nejvíce protěžovaným závodním okruhem a jezdci ho tudíž dobře znají. To potvrdil nejrychlejším časem na kolo Jiří Velikovský (kategorie 70ccm), který v závodě pokořil magickou hranici 58 sekund časem 57.5. V jeho kategorii která se jede společně s kategorií Open se po právu očekávali největší souboje a skutečně tak tomu i bylo v obou nedělních závodech. Pětice Honzák, Gellner, Krupička, Velikovský a Gudába nabídla dech beroucí souboje na hranici fyzikálních zákonů a fyzických sil každého z nich.
O dramatické okamžiky nebyla nouze zejména v druhém závodě, kdy ve třetím kole po prokluzu zadního kola v nejrychlejším úseku dráhy nebezpečně havaroval v té chvíli jedoucí na druhém místě Ondřej Honzák. Taktéž ostatní jezdci se nevyvarovali chybám. Velmi působivá byla například stíhací jízda po kontaktu Václava Krupičky s Pavlem Gellnerem, kdy prvně jmenovaný po pádu opravdu bravurně vodil stroj v zatáčkách této technické tratě, avšak jeho ztráta již byla tak velká, že se mu nepodařilo ztrátu úplně vymazat.
Nově do bojů v kategorii 70 Racing zasáhl Vítek Bromovský, který patří ke špičce v minibikových závodech a startoval jako host ST Racing teamu na vypůjčeném skútru. Jeho jezdecké zkušenosti a stabilní časy ve všech jízdách a pádu Ondry Honzáka a odstoupení Jirky Velikovského, pro závadu na motoru, získal vynikající druhé místo ve svém premiérovém závodě v sedle skútru. Jeho první závod tak přinesl neočekávané vavříny a doufejme, že jeho účast nebyla současně derniérou, jak původně avizoval.
Ani závody sériových padesátek a ostrých padesátek se neobešly bez pádů a dramatických momentů. Mezi nejlepší momenty bezesporu patřila stíhací jízda Veroniky Kahlové, která bohužel skončila pádem z čela závodu nebo dramatický předjížděcí manévr Karla Juřeny v posledním kole závodu ostrých padesátek.
Celý seriál závodů Scooter Cup 2011 bude pokračovat již za 3 týdny závodem ve Vysokém Mýtě 29.-30.7., kde se určitě bude opět na co koukat.

Výsledky:

70ccm
Pavel Gellner
Vít Bromovský
Milan Stehlík

Open
Martin Gudába
Václav Krupička
Libor Štindl

50ccm
Karel Juřena
Patrik Devátý
Martin Janega

50 série
Luděk Punčochář
Lukáš Blaha
Tomáš Blaha
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist