Skvělý začátek

Doslova parádní začátek závodní sezony prožil o tomto víkendu domácí seriál mistrovství republiky skútrů! Zahajovací závod se mohl těšit nejen z příznivého počasí, ale především z absence jakéhokoliv zranění, což potěšilo jak účastníky tak pořadatele.

První závodní víkend nastínil, že letošní sezona bude díky vyrovnaným výkonům všech jezdců a techniky velmi dramatická a vyrovnaná. Ve všech kategoriích se sváděly divácky atraktivní souboje o každou příčku až do posledního kola a ti, jenž do Vysokého Mýta zavítali, jistě nelitovali.
Největší nárůst nových zájemců o skútrové závody již tradičně zažívá třída pro příchozí, tedy sériové padesátky. Zde se na startu objevilo hned sedm nových jezdců a příjemným překvapením byly právě výkony nových tváří.
Vody této kategorie pořádně rozvířila bratrská dvojice Lukáš a Tomáš Blahovi, přičemž prvně jmenovaný si při svém debutu hned připsal premiérové vítězství. Dalším velmi milým překvapením bylo účinkování Veroniky Kahlové, která se mužské konkurence nezalekla a jedním čtvrtým a jedním druhým místem si Verča zajistila celkový bronz, což ani ona sama na prvním podniku jistě nečekala. Tímto jí upřímně gratulujeme k zisku třetího místa a doufáme, že její výkony budou nadále motivovat něžné pohlaví k účasti na závodech!
Upraveným, závodním padesátkám kraloval po celý víkend Karel Juřena těšně pronásledovaný Davidem Devátým, třetím nejúspěšnějším byl pak již nestor této třídy Honza Rejlek, jenž vybojoval bronz. Nejrychlejší kolo zajel na své Yamaze vítěz Juřena s časem 00:57.648 min, dosáhl průměrné rychlosti 70 km/h, což je velmi pěkný výkon.
Nejprestižnější kategorii sedmdesátek již tradičně doplnili jezdci kategorie Open, kteří startují se sedmdesátkami společně. V této třídě bylo znát, že technická úroveň strojů je nejen na vysoké úrovni, ale také jezdecké výkony byly velmi vyrovnané. Není třeba zdůrazňovat, že diváci tuto třídu milují pro její rychlost a nelítostné souboje o každou zatáčku, každý metr...
První jízdu sedmdesátek vyhrál talentovaný Pavel Gellner z Polini týmu před Ondřejem Honzákem ze Scooter tuning týmu, jenž je zároveň promotérem skútrových závodů. V druhé jízdě si tito jezdci pořadí prohodili a celý souboj červeno modrých tak parádně vygradoval. A jelikož Ondřej vyhrál druhou jízdu, stal se tak celkovým vítězem. Pavel Gellner skončil se stejným bodovým ziskem druhý, na stupně vítězů je doprovodil Ondra Šlapák.
Kategorii Open opanoval Václav Krupička, druhý skončil slovenský borec Martin Gudába a třetí dojel jeho jmenovec Martin Štindl. Závody se povedly a my se již těšíme na další podnik, který se pojede již za čtrnáct dní v Sosnové. Tímto Vás na druhý letošní závod srdečně zveme!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist