Neugebauera trefil ve Stuttgartu domácí jezdec

První závod letošních halových superkrosů série ADAC Masters v Německu se konal 12.-13. listopadu ve Stuttgartu. Českému jezdci Filipu Neugebauerovi se na paty lepila smůla. V pátek mu finále SX jedniček uniklo o vlásek, v sobotu ho nešetrně trefil jeden z domácích jezdců.

„Prvního závodu jsem se již nemohl dočkat, protože po čtyřech letech ve třídě SX2, která je omezena věkem do 22 let, letos absolvuji poprvé celou sérii v té nejprestižnější třídě SX1. Za poslední měsíc jsem se také díky dobrému počasí mohl naplno připravovat jak na své privátní superkrosové trati, tak i na nově vybudované Osička SX trati ve Velkých Bílovicích,“ uvedl pro server motorkari.cz rodák z Brna. „Ve Stuttgartu vše začalo podle mých představ, dokonce možná i lépe, než jsem čekal. V pátečním měřeném tréninku jsem zajel v početném čtyřicetičlenném závodním poli celkově osmý čas a mohl jsem si tak v základní jízdě vybrat dobrou startovní pozici, což je při superkrosech nesmírně důležité. Ze základní jízdy jsem ze čtvrtého místa postoupil přímo do semifinále. V semifinále jsem to měl také dobře rozjeté, ale po chybě v roletě jsem ze čtvrtého postupového místa upadl a musel tak absolvovat jízdu last chance, ze které postupovali už jen první dva. Tuhle jízdu jsem ale začal až na sedmém místě. Rychle jsem šel ale dopředu a nakonec jsem skončil o pár setin sekundy na třetím a tedy nepostupovém místě,“ litoval po pátku promarněné šance jezdec Osička Kawasaki Elf Teamu Pfeil.
„V sobotu jsem pak v měřeném tréninku zajel dokonce čtvrtý nejrychlejší čas a věřil jsem, že mě večer finále již nemine. V semifinále, do kterého jsem postoupil přímo ze základní jízdy a které bylo opravdu hodně nabité, jsem pak závodil o postupové páté místo s Němcem Schifferem. Dvakrát jsme si pátou příčku vyměnili, ale napotřetí to do mě na výjezdu z jedné ze zatáček dost nesportovně napálil a já vyletěl mimo trať. Když jsem se pak vrátil zpět, byl jsem poslední. Opět jsem tedy musel do poslední šance, v té mi ale po konfliktu s Schifferem nefungoval stroj tak, jak měl, a tak jsem jízdu nedokončil.“
„Závod bych zhodnotil asi tak, že jsem byl rychlejší, než jsem čekal, ale výsledek byl naopak horší. Doufám tedy, že v dalších závodech se vyvaruji chyb a bude i trochu více štěstí. Další závod mě teď čeká hned následující víkend v řeckých Aténách a víkend na to opět závod série ADAC SX Masters v Chemnitzu.“
Zcela jasným vítězem a tedy i Králem Stuttgartu se stal 23letý Američan Matt Goerke z týmu Kawasaki Sturm, který vyhrál jak páteční, tak sobotní finále. Kategorii SX2 k radosti domácích diváků kraloval teprve 17letý mladík z německého Ulmu Dennis Ulrich. Každý večer sledovalo závody na 8000 diváků.

SX1 finále pátek:

1- Matt Goerke (USA), Kawasaki
2- Cedric Soubeyras (F), KTM
3- Cole Siebler (USA), Honda
4- Jason Thomas (USA), Suzuki
5- Teddy Maier (USA), Kawasaki
6- Chad Johnson (USA), Kawasaki
7- Travis Sewell (USA), Kawasaki
8- Davide Degli Esposti (I), Suzuki
9- Mickael Musquin (F), Honda
10- Cyrille Coulon (F), Suzuki
11- Joaquim Rodriguez (P), Honda

SX1 finále sobota

1- Matt Goerke (USA) Kawasaki
2- Chad Johnson (USA), Kawasaki
3- Joaquim Rodriguez (P) Honda
4- Teddy Maier (USA), Kawasaki
5- Cedric Soubeyras (F) KTM
6- Jason Thomas (USA), Suzuki
7- Travis Sewell (USA), Kawasaki
8. Florent Richier (F) Kawasaki
9. Cyrille Coulon (F) Suzuki
10. Khounsith Vongsana (F) KTM
11. Kornel Nemeth (HUN) Suzuki

Král Stuttgartu 2010

1- Goerke 1-1
2- Soubeyras 2-5
3- Johnson 6-2
4- Maier 5-4
5- Thomas 4-6

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist