Podmol míří do Číny na MS ve freestyle s novým trikem

V pátek 16. října 2015 odstartuje podzimní část závodů mistroství světa ve freestyle motokrosu. Tentokrát se jezdci sjedou do čínského města Shenzhen, kde se pokusí nasbírat další body do celkového pořadí. Nejblíže k titulu mistra světa má zatím David Rinaldo z Francie, nejlepší český jezdec Libor Podmol je průběžně čtvrtý. Pět závodů, které ještě freestyle motokrosaře čekají, ale mohou ledasco změnit.

Seriál závodů mistroství světa ve freestyle motokrosu bude pokračovat devátým a desátým závodem v pátek 16. a v sobotu 17. října 2015 v čínském Shenzhenu. Odletěl na něj i nejlepší českých jezdec Libor Podmol, který tam zřejmě předvede svůj nový bodyvarialový trik.

„Momentálně se po fyzické i psychické stránce cítím dobře a mám dokonce i natrénovaný nový trik California Roll. Ještě ale stále nevím, jestli ho budu chtít předvést v Číně, jelikož se mi dařil do molitanu jen tři tréninkové dny před odjezdem do Číny. Ale když budu mít dobrou náladu, tak do toho půjdu,“ prozrazuje své plány Libor Podmol a dodává: „Ten trik je o tom, že při nájezdu na rampu sedíte na motorce 'na slečnu' a držíte se řídítek jen jednou rukou, což je na tom asi to nejsložitější.“

V sobotu 7. listopadu pak proběhne další seriál MS, tentokrát v Brazílii, za 14 dní pak v Gdaňsku. Nejblíže k titulu má zatím Francouz David Rinaldo, který má náskok šesti bodů na druhého Maikela Melera ze Španělska. Libor Podmol je v průběžném pořadí čtvrtý, na bronzového Roba Adelberga z Austrálie ztrácí 10 bodů. Kdo se ale skutečně stane mistrem světa pro rok 2015, se definitivně rozhodne v sobotu 12. prosince, kdy se pojede poslední závod letošního mistrovství.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist