MS ve freestyle motokrosu míří do Krakova

V pátek 20.března a v sobotu 21.března proběhne v polském Krakově druhé kolo seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu, kde bude české barvy hájit Libor Podmol a Petr Pilát. Nejlepším z Čechů je v této chvíli průběžně čtvrtý Libor Podmol, který má pro nadcházející víkend připraven trik pod názvem “Volt“, jímž hodlá zaútočit na medailové pozice.

„Při prvním závodě MS v Berlíně jsem byl dvakrát bramborový, což není ideální pozice, ale vzhledem ke zranění jsem byl spokojený. Ukázal jsem vše, co jsem uměl. Loni jsem s touto jízdou mohl vyhrát, letos už to ale nestačí, i když druhý den jsem měl stejně bodů, jako třetí Rob Adelberg. Bronzová pozice ale není ta, ke které mířím,“ komentuje Libor Podmol své letošní první závody.
Libor se na druhé kolo seriálu závodů mistrovství světa v polském Krakově připravoval v tréninkovém centru ve Španělsku, a to společně se svým kamarádem a soupeřem v jedné osobě Robem Adelbergem, reprezentantem Austrálie, s nímž si vzájemně radili a hecovali se.

Mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010 se při trénincích soustředil hlavně na trik typu body varial, který teď hodlá v Krakově předvést. „Ten mi scházel oproti první trojici jezdců v Berlíně. Nechtěl jsem trénovat stejný trik, co dělají oni, proto jsem se vrátil k "Voltu" - triku, který jsem tvrdě trénoval loni v létě do molitanu, ale nikdy jsem ho neskočil na tvrdý dopad při závodě.“
„Bylo to v plánu při posledním závodě MS, ale bohužel díky oné zlomenině v tréninku jsem se k tomu nedostal,“ říká Libor Podmol a dodává: „A celkem to šlo, bylo to o nervy, ale řekněme, že pokusy do molitanu jsou z osmdesáti procent úspěšné. Proto jsem rozhodnutý tam Volt vyslat i teď o víkendu v Krakově, když vše půjde dobře.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist