FIM Mistrovství světa FMX 2008 „NIGHT of the JUMPs“

A jsme ve finále. Po napínavé kvalifikaci v Padubicích přestanou fungovat fyzikální zákony také v liberecké Tipsport Aréně, kde se tuto sobotu bude létat Mistrovství světa ve freestyle motocrossu pod záštitou FIM.

Úvodní podnik sezóny 2008 FIM Mistrovství světa FMX slibuje skvělou podívanou, ve které si to rozdají ti nejlepší borci světového kalibru. Co největší počet světových bodů si bude chtít z Liberce odvézt některý z těchto jezdců: Andre Villa (NOR), Romain Izzo (FRA), Fredrick Johanson (SWE), Greg Hartman (USA), Lukas Weis (GER), Eugenio Zafra (ESP), Kota Kogimura (JAP) nebo Jack Rowe (USA). Tato soupiska není konečná, stále se ještě jedná o účasti například Martina Koreně, který zde loni vybojoval skvělé celkově šesté místo. Mimo hru je bohužel také mladík Petr Pilát. Do těchto bojů nepromluví ani frestylista Libor Podmol, dvojnásobný vicemistr světa, který ještě líže rány po dost ošklivém pádu v Brně a představí se tedy alespoň v roli komentátora České televize.

Mimo strhující boje o světové body bude možné shlédnout pestrý doprovodný program, ve kterém se odehrají FMX soutěže o nejlepší trik „WHIP“ – soutěž o nejlepší skok s položením motocyklu ve vzduchu na stranu „Best Whip“ a soutěž ve skoku do výšky „Highest Air“. Stát za to bude určitě také freestyle BMX show, protože špičkoví jezdci „Monkey Bikes“ týmu pod vedením Kamila Feifera předvedou neskutečné triky na BMX kolech včetně backflipových variací. K vidění bude i lahůdka v podobě front flipu. Neméně zajímavou bude Pit Bike show, při které nejlepší jezdci na malé motokrosové motorce předvádějí podobné kousky jako jezdci na velkých strojích, a to včetně backflipových skoků!

MS FMX 2008 „Night of the Jumps“ Liberec 1.3.2008


Program:
17:00 Otevření Arény
17:30 Začátek Pit Party
18:30 Konec Pit Party
19:00 Začátek Chearleaders a efektová show
19:02 Představení jezdců
19:20 Kvalifikace FMX
20:10 Show kola BMX + Pit Bike (mini motorka)
20:20 Soutěž „Best Whip FMX
20:40 Přestávka
21:00 Soutěž skoku do výšky FMX „Highest Air“
21:15 Show kola BMX + Pit Bike (mini motorka)
21:25 Finále FMX
22:00 Závěrečný ceremoniál
22:10 FMX exhibice jezdců
22:30 Autogramiáda
23:00 AEPRO Adrenalin Afterparty – Pizza Coloseum Tipsport Aréna Liberec

Vstupenky v síti Ticketpro.cz nebo přímo v Tipsport Aréně v Liberci.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist