Orlický pohár 2014 - motoskijöring pro jezdce bez licencí

Stejně jak tomu bylo letos, připravili pořadatelé také pro nadcházející sezonu závody pro jezdce bez licencí. Ti pojedou svá vlastní klání v rámci závodů Mistrovství České republiky v motoskijöringu a to na šesti závodištích pod vlastním názvem - ORLICKÝ POHÁR.

Diváci, kteří si pravidelně a ve velkém počtu najdou cestu na republikové závody, rádi podpoří i tyto borce z řad jezdců bez licencí. Licence je právě ten jeden jediný rozdíl, který tyto jezdce odlišuje. Ostatní už budou mít zcela totožné. Jak už bylo řečeno Orlický pohár je vypsán pro jezdce bez licencí, kteří pojedou na úplně stejné trati jako jezdci Mistrovství České republiky.

Veškeré technické zázemí jako je profesionální časomíra, plně ozvučené závodiště nejen pro jezdce, ale i pro přihlížející diváky, startovací zařízení splňující limity pro používání při MČR, sanitka s lékařskou posádkou a v neposlední řadě i přislíbená Česká televize, to vše bude v den konání závodů patřit i těmto borcům.

Boduje patnáct posádek, ale z toho prvních deset si z každého závodu odváží kromě cen i finanční odměnu. Posádka na prvním místě obdrží prémii 800Kč, druhá 700Kč, třetí 600Kč, čtvrtá 500Kč a posádka na pátém až desátém místě po 400Kč.

Celý pohár a tím i celkové umístění jednotlivých posádek se bude vyhlašovat společně s vyhlášením Mistra České republiky v motoskijőringu po skončení posledního závodu. Ten je na programu v polovině února 2014 v Dobřanech v Orlických horách, a bude tam rovněž přítomen štáb z České televize.

Kalendář závodů - Orlický pohár 2014

05. ledna - Klášterec nad Orlicí
19. ledna -  Horní Újezd u Litomyšle
25. ledna -  Letohrad
02. února -  Martinice v Krkonoších
08. února - Horní Město
15. února - Dobřany

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist