Motoskijöring Rodná, 17.1.2009

V sobotu 17.10.2009 se jel v Rodné u Mladé Vožice druhý závod motoskijöringového seriálu MOTOTIP FUCHS OIL Cup 2009. Počasí naštěstí vydrželo a tak mohla téměř tisícovka diváků opět přihlížet zajímavým soubojům motokrosařů v závěsu s lyžaři. Zúčastnilo se 21 dvojic.

Kvalifikační jízdy opět doprovázelo několik pádů. To se například stalo osudné favorizované chýnovské dvojici Hrobský-Jouza a snad poprvé v jejich dlouhé motoskijöringové kariéře se nedostali do velkého finále. Jako malá hojivá náplast pro ně bylo alespoň vítězství ve finále malém a celkově tedy skončili šestí.
Ani jednou naopak v kvalifikaci nechybovali další favorité bratři Barešovi z Motoclubu Milevsko a vyhráli všech šest kvalifikačních jízd. Smůlu si ale pro změnu vybrali v samotném finále, dvakrát spadli a zbylo na ně až páté místo. O něco lépe než v úvodním závodě si v Rodné vedli Krch s Bartůňkem ze Setto Racing, když obsadili místo čtvrté. Překvapením bylo třetí místo táborského tandemu Trešl-Zídek. Ze druhého místa se radovali dobře jezdící Žák s Fišerem z 5MFuchs Teamu. Největší vyrovnanost však ve finále opět předvedli Kočí se Zídkem. Navázali tak na vítězství z Nových Dvorů v průběžném bodovém hodnocení seriálu všem soupeřům významně odskočili.
Exhibiční závod solo motocyklů vyhrál Jiří Hrobský na zapůjčeném 20 let starém motocyklu před Martinem Kočím a Michalem Žákem.
Je však zatím otázkou, kdy se pojede plánovaný třetí závod tohoto pětidílného seriálu v Mladé Vožici. Sníh mezitím uplaval, takže nadcházející víkend se další podnik určitě konat nebude a nezbývá tedy než doufat, že zima ještě vystrčí drápky a umožní nadšencům pro tento sport znovu porovnat svoje síly. O dalším dění v motoskijöringovém seriálu najdete vždy aktuální informace na www.motorsportchynov.cz nebo na www.motoclubmilevsko.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist