Motoskijöring Bendovo Záhoří

Po téměř měsíční pauze jsme se opět dočkali sněhu a tak se mohl konat třetí závod motoskijöringového seriálu MOTOTIP FUCHS OIL Cup 2009. Na poměrně narychlo udělané trati v Bendově Záhoří u Mladé Vožice se záhy vyjezdil sníh a zledovatělý podklad přinesl jezdcům a lyžařům mnohá příkoří.

Pořádající tým CJP navíc nastavil profil tratě tak, že se jezdilo doprava, což činilo závod ještě těžším. Zhruba pětistovka diváků tak byla svědkem nesčetných karambolů. A to nejen během kvalifikačních jízd, ale i v samotném velkém finále, kam se sice dostala většina hlavních favoritů, ale jeho samotný průběh byl plný zvratů a překvapení. Zatím průběžně vedoucí dvojice Kočí –Zídek chtěla na domácí trati tak moc vyhrát, až nakonec musela odvézt Martina Kočího po ošklivém pádu do nemocnice sanitka. Skončili tedy celkově pátí.
Z Dačic přijel poměřit síly tandem Vitouš-Klejma. Z dřívějška nasbírané zkušenosti ze závodů Mistrovství republiky v této disciplíně pomohly vynést tuto dvojici na místo čtvrté. Jinak velice dobře jezdící dvojice bratrů Barešů z Motoclubu Milevsko si pravidelně vybírá smůlu při finálových jízdách. Nejinak tomu bylo i v Bendově Záhoří. Opět spadli, ale bojovnost je nakonec vyhoupla na bronzovou příčku. O tom, že motoskijöring je také hodně o lyžařském umění, ukázala posádka Svoboda–Sejk.
Jezdec na motocyklu Svoboda neměl s touto disciplínou žádné velké zkušenosti, zato jeho bezchybný lyžař Karel Sejk stál před měsícem na stříbrném stupínku dokonce v závodě Mistrovství ČR v Orlických horách (s jezdcem Mohauptem) a druhé místo si zopakoval i v tomto klání. Finálová jízda pak nejlépe vyšla dvojici Hrobský-Jouza z Motosportu Chýnov a stali se tak zaslouženými vítězi.
Ve vloženém závodě solo motocyklů vyhrál po urputné bitvě až do šachovnicového praporku Radek Bareš před Jiřím Honsou.
V průběžném pořadí se na čele i nadále drží posádka Kočí-Zídek z CJP teamu. Další závod by se každopádně měl jet tento víkend v Radeníně (okr. Tábor). Zatím není rozhodnuto, zda to bude v sobotu nebo v neděli. Vše záleží nejen sněhových, ale i na organizačních podmínkách. Aktuální informace najdete vždy na www.motorsportchynov.cz a www.motoclubmilevsko.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist