MČR v motoskijöringu se koná v Želeči už tuto sobotu

Po ne příliš zimním úvodu ledna, ukázala zima příznivcům motoskijöringu přeci jen svou pravou tvář, a tak mohou pořadatelé MČR v této disciplině realizovat, co před sezónou naplánovali. Letošní seriál MČR „ORION – SHIVA KTM CUP 2013“ se rozjede na jihu Čech. Konkrétně v sobotu 19.1.2013 v Želči (u Tábora). Tento podnik pořádá Motosport Chýnov ve spolupráci s Obecním úřadem Želeč.

Na startu nebude chybět nikdo z předních posádek loňského MČR v čele s vítězi seriálu Josefem Sládkem a Petrem Čížkem z Dukla Racing teamu. Na novou sezónu se těší též historicky bodově nejúspěšnější posádka domácího šampionátu v podobě bratří Šrolerů. Před domácími diváky se představí také dva jihočeské tandemy Vít Vitouš s Karlem Sejkem a Václav Malkus s lyžařem Zdeňkem Líkařem. Obě posádky jsou z pořádajícího týmu. V jednání jsou i další jihočeské tandemy.

Na svůj 97. mistrovský závod v historii přijedou do Želče žamberští matadoři Zářecký s Morávkem. Mají letos našlápnuto na historickou rekordní stovku startů. To, že takového čísla zatím nikdo nedosáhl, nemusím snad ani připomínat. Se svým lyžařem se na startu po roční pauze objeví i bývalý výborný motokrosový reprezentant, sympatický Pavel Kunc.

V rámci tohoto mistrovského podniku je vypsán též vložený volný závod v motoskijöringu pro jezdce hobby, v němž je možno startovat bez licencí.

Kdo nejlépe vkročí do letošního šestidílného seriálu? Podaří se prolomit loňskou smůlu rychlé domácí posádce Vitouš se Sejkem, aby si mohli na své konto konečně připsat tučnější bodovou porci do seriálu MČR? Bude mít letošní seriál nějakého nového „černého koně“? To vše budeme vědět již tuto sobotu!

Pro diváky bude zajištěno občerstvení a také vytápěný stan, aby nebyla tolik zima.

Odpoledne bude mít v Želči autogramiádu loňský vicemistr světa v motokrosu třídy MX3 Martin Michek.

Tréninky začínají v 10:30 hod., závody pak ve 12:30 hod.
Vstupné je 60,-Kč, děti do 12-ti let mají vstup zdarma.

Aktuální informace najdete na webu pořadatele zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist