Ryan Villopoto a MS? Je to na dobré cestě!

Dlouholetý sen mnoha fanoušků motokrosu vidět v jednom seriálu spolu závodit zřejmě nejlepšího současného Evropana Antonia Cairoliho a devítinásobného mistra USA Ryana Villopota nabývá konkrétní podoby. Tovární jezdec Kawasaki údajně prodal svůj dům v Poulsbo, shání bydlení v Itálii a přestal hovořit o tom, že příští rok bude bojovat v zámoří o svůj v pořadí už pátý superkrosový titul.

Je ryšavý, oddaně věří v Boha, nezávodil na ničem jiném než Kawasaki a v Americe ho uctívají jako nejlepšího motokrosaře současnosti. Šestadvacetiletý Ryan Villopoto (13. srpna měl narozeniny) je ale také pronásledovaný zraněními a kvůli svému pochroumanému kolenu vzdal letošní venkovní AMA šampionát. Má za sebou několik operací a několikrát vydal prohlášení, která se rozcházela s těmi předchozími. Například uvažoval o ukončení kariéry a přijetí vysokého manažerského místa v továrním týmu Kawasaki. Pak se nechal slyšet, že bude jezdit auta. Mnoho amerických fanoušků i novinářů zase potěšil vyjádřením, že se od ledna bude pokoušet získat svůj pátý superkrosový titul. To vše je ale nyní zapomenuto.
Poslední zprávy totiž hovoří o tom, že Ryan opravdu ukončí kariéru, ale ještě předtím by se chtěl pokusit o jediný velký úspěch, kterého ještě nedosáhl. Vybojovat světový titul FIM ve třídě MXGP.  A Villopoto už údajně za sebou také pálí mosty. Prodal svůj dům, zadal realitním agentům, aby se mu podívali po bydlení v Itálii a také dal výpověď svému trenérovi. Také stáj Kawasaki USA se chová, jako by už s Ryanem Villopotem nepočítala. Tým podepsal smlouvu pro rok 2015 s šestadvacetiletým Davim Millsapsem z Floridy hledá k němu dvojku. To v evropském týmu Kawasaki Monster Energy, který pro japonskou továrnu zabezpečuje závodění v seriálu mistrovsví světa, není vůbec jasné, kdo v jeho barvách vlastně v příští sezóně pojede. Oba dosavadní jezdci, Francouzi Gauthier Paulin a Stephane Frossard, žijí v napětí, zda jim bude prodloužena smlouva i na další rok. Podle jiné zprávy je už Paulin na odchodu do jiného týmu a Frossard zůstane bez kontraktu. 
Jedna věc je ale jistá: největším otazníkem je stav Villopotova kolena po dalších operacích a případně rychlost, s jakou bude moci na podzim začít trénovat. O závodění v MS ale vždy snil, o čemž svědčí i jeho dávná slova: „Vždy jsem velmi toužil po tom startovat na evropských tratích a v seriálu mistrovství světa, ale plány mého týmu a sponzorů mně držely v Americe. Jsem moc zvědavý, jak bych si mezi světovou elitou vedl. Dlouhodobě se kamarádím se Stefanem Evertsem. Hodně jsme spolu cestovali a mluvili o životě a závodění v Evropě. Byl jsem taky u něj doma v Belgii a prohlédl si jeho sbírku trofejí a motorek. Bylo to úctyhodné a nesmírně zajímavé. O přestěhování do Evropy už jsem dokonce hovořil se svou manželkou, a ta byla z toho nápadu nadšená.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist