V Polsku vyhrál Michek, lídrem nadále zůstává Bartoš

Podle předpokladu největší favorit a vítěz ze Slovenska Martin Michek opanoval i další díl evropské série kubatury EMX OPEN, která se jela na dráze v polském městě Cieszyn, přibližně 30 kilometrů od Ostravy. Dařilo se také českým juniorům, kteří jeli svůj závod v dánském Randersu.

Již v kvalifikaci dominoval Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team), druhý skončil překvapivě Slovinec Sašo Kragelj (Yamaha) a třetí domácí borec Tomasz Wysocki (KTM). Čtvrtý byl Petr Bartoš (Orion-RS Petrol KTM Team), sedmý Petr Michalec (Spencer Live Media), desátý Ondřej Brendl (TEAM MAX 2) a konečně třináctý Jonáš Nedvěd (Orion-RS Petrol KTM). Celkem nastoupilo do kvalifikace 24 pilotů.

Nikoho asi nepřekvapí, že první moto vyhrál Michek, za ním se umístili Bartoš a domácí Wysocki. Další čeští reprezentanti prolétli cílem na osmé pozici Michalec, devátý Brendl, desátý Nedvěd. Na velice tvrdé, prašné trati si Michek dojel i pro druhé vítězství a v Polsku bral plný počet bodů.
Drama divákům, ale způsobil Bartoš. Kolizi měl při startu, když si v zatáčce brnkl o zadní kolo Michka. Pak následovala stíhací jízda z posledního místa. „Škoda toho zaváhání po startu. V prachu nebylo moc vidět ... z tohoto důvodu jsem musel opatrně předjíždět a dávat majzla abych znovu neupadl,“ svěřil se po závodě Bartoš, když bral nakonec pátý flek. Za Michkem tedy v této rozjížďce skončil druhý dobře jedoucí Michalec, trojku bral tentokrát zkušený Kragelj, čtrnáctý byl Nedvěd a po pádu dvaadvacátý Brendl.

Celkové výsledky Cieszyn: 1. Michek (CZE) - 50b., 2. Bartoš (CZE) - 38b., 3. Michalec (CZE) – 35b ... 13. Nedvěd (CZE) - 18b. ... 15. Brendl (CZE) - 12b.

Po čtyřech odjetých kláních se probojoval do čela průběžného hodnocení evropského šampionátu vicemistr Evropy z loňského roku Petr Bartoš - 124b. (nestartoval v Rusku), druhý je Evgeni Tyletski (BLR) - 122b., třetí Petr Michalec - 111b. (také nebyl v Rusku), Martin Michek je již pátý - 100b. (Slovensko, Polsko).

Další dějství EMX Open zavítá 7. června do Slovinska, kde kluky přivítá známá a tradiční trať - Orehova Vas.
Českým příznivcům také udělali radost juniorští reprezentanti, kteří bojovali o další evropské body - skupina NW Zone EMX v dánském Randersu (pátý podnik). Ve třídě 65ccm zabojoval celkově čtvrtým místem Martin Venhoda (Team Motokrosová Škola) – 32b, dvanáctý byl Radek Větrovský (BO AUTOPROFI GLASSGO) - 20b. Z vítězství se radoval Holanďan Kay Karssemakers - 50b. Průběžně je Venhoda čtvrtý, šestý Větrovský. Zajímavostí je určitě to, že mezi nimi je na páté pozici syn desetinásobného mistra světa, Liam Everts.
Dán Mikkel Haarup (KTM) zase kraloval kubatuře 85 ccm a na své konto si připsal plný počet bodů. Celkově třetí pozicí se zde blýskl další český mladík Petr Polák (BO AUTOPROFI GLASSGO) a ukořistil důležitých 38 bodů. V průběžné klasifikaci je Polák na pěkné třetí příčce! „V Dánsku se jelo na písku a Petr měl opět potíže dobře odstartovat, potom to pochopitelně musel tvrdě dotahovat. Musím přiznat, že to byl z jeho strany asi letos nejlepší dosažený výkon,“ prozradil po dramatickém boji jeho trenér Jan Froněk a závěrem dodal: „Musím ale také pochválit naše pětašedesátkaře - Venhoda, Větrovský se rovněž snažili.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist