Mistrem Evropy je Michek, Bartoš skončil druhý, Michalec třetí

Proměnlivé počasí provázelo evropské motokrosové závodníky při finálovém podniku kubatury EMX Open, které se konalo o uplynulém víkendu ve slovinském Šentvidu. Z českého pohledu zde byli čtyři naši reprezentanti a konečný boj o evropský primát byl stále ještě otevřený. Nutno ale podotknout, že Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team) chyběl při úvodním klání ve slovinské Brezici, a z tohoto důvodu své bodové manko musel dohánět.

Ve Slovinsku tento šampionát letos uspořádali již potřetí a podruhé se na startu objevuje i domácí motokrosový talent Tim Gajser jedoucí na továrním motocyklu Honda. Tohoto jezdce snad ani není potřeba moc představovat neboť ten, kdo sleduje jeho úspěšné tažení světovým seriálem, moc dobře ví, že Tim je novým lídrem mistrovství světa třídy MX2 po posledním odjetém závodě v Holandsku!

Sobotní špatné počasí nadělalo hodně práce místním pořadatelům. Stanovený harmonogram se musel totiž kvůli blátu několikrát upravovat. Také druhý den ráno to s tratí vypadalo všelijak, ovšem už přestalo pršet a dráha postupně vysychala. Vlastní rozjížďky jasně ovládl největší favorit, domácí rychlík Gajser, který cílem projížděl vždy s velkým náskokem před svými soupeři. Martin Michek byl dvakrát druhý a to mu zaručilo titul mistra Evropy v této kategorii na sezonu 2015.

Na stupně vítězů se také probojoval v poslední době velmi dobře rozjetý Petr Michalec (5/3) z týmu Spencer life MEDIA (Honda). Až jako pátý byl celkově klasifikován zkušený Petr Bartoš (8/4) z Orion-RS Petrol KTM Team, který si situaci zkomplikoval zejména v první jízdě, když nepříjemně upadl. Jeho dvaadvacetiletý týmový kolega Jonáš Nedvěd (6/6), zde zaznamenal letos svůj nejlepší výsledek na třistapadesátce KTM, když skončil hned za Bartošem šestý.

„Gajser jel doma přirozeně skvěle, já se soustředil na to, abych vybojoval titul. To se nakonec podařilo a mám z toho radost. Nyní mám před sebou poslední závody MMČR (jednotlivci - Vranov, družstva - H. Újezd) a ještě světové zápolení týmů MXoN, které se letos uskuteční ve Francii,“ prozradil po Slovinsku své pocity a plány čerstvý evropský šampion Martin Michek.

Vicemistr Evropy Petr Bartoš ke svému konečnému umístění dodal: „Šance na prvenství tu byla, to je jasné, ale já jsem v prvním motu spadl, navíc se při tom ohnula řidítka mé mašiny a byl jsem rád, že jsem dojel do cíle, i když až jako osmý. Nedá se nic dělat, taký je to prostě motokros a druhé místo také není k zahození. Teď se budu ve zbytku sezony snažit podat kvalitní výkony."

Výsledky ME Slovinsko - TOTAL_EMX OPEN.pdf

Výsledky ME celkem - EMX_FINAL_CHAMPIONSHIP_STANDING.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist