Víkend patří MMČR družstev Junior, MMČR Challege a Blanka Cupu

Bohatý motokrosový víkend zažije Blanská kotlina v Kaplici o víkendu 17.-18.10.2015. V sobotu se nejprve pojede MMČR Challenge, což je vyřazovací závod dvojic, jediný závod tohoto druhu v ČR, který se jede vždy na konci sezóny právě v Kaplici. Tentokráte se nebude bojovat o titul pouze ve třídě motokros, ale i ve třídě sidecarcross a čtyřkolek. V každé kategorie je již přihlášen fixní počet šesti jezdců. Tento závod v sobotu doplní volný závod SMS Jižní Čechy Blanka Cup, který bude vypsán nejen pro všechny střediskové třídy, ale navíc i pro třídy 50ccm, Enduro a ČZ. Jinými slovy si bude moci zazávodit každý, kdo přijede v podstatě s jakoukoli motorkou a přihlásit se bude možné až na místě.

V sobotu večer bude k dispozici párty stan, hudba a zdarma se bude podávat pečené prase. V neděli pak bude následovat jednorázový závod MMČR juniorských družstev „Lorenc – Logistic 2015“. „Za každý tým budou startovat tříčlenné posádky. Jeden jezdec ve třídě 65ccm, druhý v 85ccm a třetí buď ve 125ccm nebo MX2. Každá třída pojede své dvě jízdy, tým tedy zaznamená celkem šest výsledků, jeden nejhorší se bude škrtat. Pro nejlepší tři družstva je připravena finanční odměna: 1. místo – 30.000CZK, 2. místo – 20.000CZK, 3. místo – 10.000CZK a samozřejmě věcné ceny s poháry. Zajímavou novinkou bude možnost startu v nejsilnější třídě jak se 125ccm 2T, tak s motocyklem MX2, což nabídne možnost porovnat výkonnost našich nejlepších juniorů na odlišných strojích“ informuje promotér seriálu Václav Vizinger.

Loňské vítězství nebude obhajovat tým JD 191 Racing, který se jednak potýká s marodkou některých jezdců a jednak se již dle slov manažera týmu Jiřího Jankovského soustředí na přípravu na další sezónu. Velkým favoritem tak bude tým Boautoprofi GlassGo, který ke dvěma letošním českým juniorským mistrům Radkovi Větrovskému a minulý týden na evropských juniorských družstvech v Itálii velice úspěšnému Petrovi Polákovi postaví vypůjčeného málkovského pilota Jakuba Terešáka. „Jsou to družstva, stát se může cokoli, ale rádi bychom určitě bojovali o pódiová umístění,“ zní možná až trochu skromně z úst trenéra týmu Jana Froňka mladšího, neboť „papírové“ ambice týmu jsou ty nejvyšší.

Tým Motokrosová škola se představí ve složení Jaroslav Kalný, Jakub Hedrlín a Jiří Pach. „Cílem našeho týmu bude výsledek do pátého místa. Bohužel nebude startovat Martin Venhoda, který doléčuje zlomeniny ruky,“ komentuje smutně absenci hlavní týmové hvězdy a letošního evropského medailisty manažer týmu Radek Toman, stále ještě aktivní reprezentant ČR v enduru. Přihlášen je i další juniorský tým Alima MX racing, Orion – RS Petrol a další. Svůj tým chce do Kaplice vyslat i Slovenská motocyklová federace.

Na startu se ale neobjeví například východočeský Cermen Team, zranění ve svých řadách hlásí též chrudimský Zejax, chybět bude i další pravidelný účastník juniorského šampionátu Motosport Chýnov. „Změna termínu tohoto závodu a vzniklé termínové kolize juniorských podniků v zahraničí nám neumožnily postavit původně plánovaný tým schopný bojovat o medailové pozice, a tak tento závod bohužel vypustíme ... ,“ informuje vedení týmu.

Jihočeské barvy bude hájit skoro domácí Motokros Klub Český Krumlov: „Ambice na výsledek žádné nemáme. Jedeme doma, takže účast je hlavně pro naše fanoušky, přátele a partnery. Kuba Hořejší jezdí juniorský mistrák a je náš týmový jezdec, takže v jeho případě byla volba jasná. David Krejčí a Libor Procházka jsou vítězové svých tříd v MotoCare Amater cupu, takže to mají tak trošku za odměnu, ale hlavně jsou to šikovní kluci, kterým jsme chtěli dát možnost startovat ve vyšší soutěži,“ vysvětluje manažer týmu Jiří Teplý. Startovat bude i další jihočeský tým Extreme Motorsport. Budou ho tvořit bratři Matyáš a Rudolf Plchovi, doplní je Jan Šlajs.

Přijďte se tedy tento víkend do Kaplice rozloučit s motokrosovou sezónou ať už v sedle motocyklu, nebo jako diváci !

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist