MČR v motokrosu - Loket

Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu 2007, Loket nad Ohří 6.5.2007. V krásném prostředí motokrosového areálu „Loketské serpentiny“ se uskutečnil druhý závod Mezinárodního mistrovství ČR motokrosu 125 ccm- MX2/OPEN/VETERÁN.







Trať plná nádherných skoků a sjezdů je velice atraktivní pro diváky, ale velice náročná pro jezdce a jejich stroje. Obtížnost tratě byla také příčinou mnoha pádů a kolizí hned po startu i v průběhu jednotlivých kol.




Zvláštností tohoto závodu byl první start ženy v motokrosu - Jany Bártové, která se chystá jet závody MS ve své kategorii.


Po slavnostním zahájení se na start prvního kola postavili jezdci kategorie 125ccm-MX2.
Po ostrém startu se do čela probojoval Tomáš Bučenec z týmu LR COSMETIC – ADOS racing team. Za ním v těsném závěsu Votroubek - Mňuk Motokros Team Vysoké Mýto a Smitka jedoucí s německou licenci. Po několika kolech Bučenec spadl a do čela se dostal Votroubek. Ze zadních pozic se probojovával dopředu Smola - ORION LITOMYŠL-MEFO ACERBIS, pro kterého po nezdařeném startu nebylo vepředu místo. Velice odvážnou a agresivní jízdou se dostal na třetí a druhé místo a v posledním kole si nečekaně dojel pro triumf v tomto prvním kole.
Druhé kolo se neslo ve stejném duchu. Bučenec se poučil a v průběhu závodu a již nikoho nepustil do vedení a zajistil tak vítězství ve druhém kole.





Celkové výsledky kategorie 125 ccm-MX2:

1.František Smola ORION LITOMYŠL- MEFO ACERBIS
2.Michal Votroubek Mňuk Motokros Team Vysoké Mýto
3.Tomáš Bučenec LR COSMETIC-ADOS racing team
27. Jana Bártová BRUMLA RACING TEAM
Celkem se závodu této kategorie zúčastnilo 39 závodníků .







Ve třídě OPEN se očekával velký souboj o přední pozice. Ihned po startu se vedení ujal vedení Jan Zaremba – LR COSMETIC racing team. Postupně si vytvořil velký odstup a ani druhý Jiří Čepelák – KTM CZ, který si chtěl po smolném závodě v Pacově dojet pro vítězství, na něj nestačil. Třetí pozici uhájil Martin Michek – LR COSMETIC racing team.
Druhé kolo již Jirka Čepelák neponechal nic náhodě a suverénně si dojel pro vítězství druhého kola i pro vítězství v celém závodě. Druhý dojel Martin Žerava – UFO racing team, třetí Michal Kadleček- YOKO CZ RACING TEAM.






Celkové výsledky kategorie OPEN:

1. Jiří Čepelák – KTM CZ
2. Martin Michek – LR COSMETIC racing team
3. Martin Žerava – UFO racing team Celkem závodilo 40 závodníků.


Start VETERÁNU poznamenal hromadný pád v první zatáčce. Mezi aktéry byl i Petr Kovář, který měl po pádu problém ve stoupání nasednout a pokračovat v závodě. Po celou dobu závodu se v čele střídali stejní bojující jezdci, kteří si také rozdělili body prvního kola. První kolo vyhrál Bohumil Poslední před Františkem Hrobským a Romanem Henrichem.
Ve druhém kole překvapil Bronislav Krč, který všem dokázal ujet a nechal za zády Bohouše Posledního a Petra Kováře.

Celkové výsledky kategorie VETERÁN:

1. Bohumil Poslední SKMP- KTM CZ PRAHA
2. Roman Heinrich MOTOKROSS RACING TEAM
3. Bronislav Krč SMS motokrosu Opava
Celkem závodilo 40 závodníků. Další výsledky je možno najít na stránkách www.moto-cross.cz

Informace o redaktorovi

Petr Hnojna - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist