Málkovští krosáci dosáhli vysněných cílů

Ve dnech 28. a 29.září 2013 uspořádali poslední závody dvou “konkurenčních“ mistráků. V sobotu se v Horním Újezdu konalo MMČR juniorů a v neděli Inter mistrovství CAMS.

V Horním Újezdu si v sobotu velmi pěkně vedl kadet Motosportklubu Málkov Dan Stehlík, který ve třídě 65ccm dokázal v poslední rozjížďce sezóny porazit letos jinak neporazitelného Reného Hofera z Rakouska a postavit se na stupínek nejvyšší. Druhý skončil René Hofer a třetí Adam Dušek. Radim Kraus skončil po několika pádech na pátém místě.

V celkovém pořadí seriálu je letošním mistrem republiky Rakušan René Hofer, druhý skončil Dan Stehlík, třetí Adam Dušek a čtvrtý Radim Kraus.

Ve třídě do 85ccm nastupoval Jakub Terešák s čtyřbodovou ztrátou na Slováka Tomáše Kohúta. Jakub podle očekávání obě rundy vyhrál a ke svým krásným šesti titulům Mistra České republiky přidal další.

Celkové pořadí MMČR je první Jakub Terešák, druhý Slovák Tomáš Kohút a třetí Rakušan Lukas Pramer.

Za Motosportklub Málkov startoval ve třídě 125 2T Marek Štípek, který dojel celkově dvaadvacátý a ve třídě MX2 nastoupil Jan Kučera, jenž skončil na šestém místě.
V neděli se jelo v Třemošnici u Čáslavi Inter mistrovství CAMS, kde exceloval nejmenší pilot Motosportklubu Málkov ve třídě do 65ccm Radim Kraus. Ten nenechal nic náhodě a vyhrál obě jízdy a získal tak mistrovský titul před Adamem Duškem.

Celkové pořadí v třídě do 65ccm je první Radim Kraus, druhý Adam Dušek a třetí Jan Vágenknecht.

Ve třídě do 85ccm najížděl Jakub Terešák do závodů s bodovým náskokem čtyřiceti dvou bodů před Slovákem Pavolem Repčákem. Jízdou “na jistotu“ si udržel bodový náskok, když závod dokončil druhý za Polákem Gabrielem Chtenickým. Třetí dojel Pavol Repčák.

Celkové pořadí v seriálu je první Jakub Terešák, druhý Slovák Pavol Repčák a třetí Polák Gabriel Chetnicki.

Do další sezóny přejeme Málkovským jezdcům hodně štěstí, protože Dan Stehlík i Radim Kraus přestupují z třídy 65ccm do silnější třídy 85ccm. Z kategorie 85ccm pak zamíří Jakub Terešák do třídy 125ccm. Všichni tři budou samozřejmě nadále sedlat stroje KTM.

V Mohelnici jeli závod MMČR side a čtyřkolek, ve kterém Málkovský jezdec Jarda Faktor, který závodil na svém Qvodu KTM 505 se zraněným ramenem, obsadil třetí místo, ale v průběžném hodnocení drží první příčku, kterou ještě bude muset potvrdit příští týden v Březové u Svitav.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist