Kaplice uzavřely motokrosovou sezónu

Kapitoly článku

3. jízda (MX1 + MX3 Open)
Nejen s bojovným srdcem, ale i s dobře nastavenou pomyslnou kalkulačkou v hlavě se vyřítilo startovní pole vstříc závěrečné rozhodující jízdě. Michkovi a Bartošovi šlo o poslední a téměř nesplnitelný pokus předstihnout vedoucí družstvo Osička Pfeil teamu II. Průběžní lídři samozřejmě nechtěli vítěznou pozici vyklidit a obhájci titulu pod praporem JH racing eurotrans týmu nastoupili s odhodláním opustit bojiště se vztyčenou hlavou.

Vedení se po startu ujal Richier, zato jeho týmový kolega Neugebauer se vrátil z úvodního kola hluboko za první desítkou. Ve třetím kole Michek úspěšně zaútočil na Richiera, ten se mu však záhy tvrdě revanšoval, takže bronzový muž letošního mistrovství světa klesl na čtvrtou pozici. „Od Richiera to bylo dost nesportovní, ale takový je motokros a příště se mu to možná vrátí,“ řekl v cíli nakvašeně Michek. Ten v posledním kole náskok Richiera výrazně snížil, ale šachovnicová přišla dřív než zamýšlený předjížděcí manévr

„Vím, že Michkovi se můj útok nelíbil, ale ve Francii se často zúčastňuji superkrosů a ty se jezdí hodně loket na loket. Rozhodně to nebyl z mé straně plánovaný unfair zákrok,“ omlouval se vítězný Richier. Technické poruchy Šimka a Kohúta srazily ambiciózní tým LR Cosmetic – Ados KTM až na konečnou jedenáctou příčku, s problémy dokončili jízdu i Bartoš a Žerava. Vítěz druhé jízdy Neugebauer ztrátu rychle doháněl, nicméně víc než třetí stupínek už nestihl.

„Musel jsem před jízdou vyměnit motorku, její spojka nebyla optimálně nastavená,“ vysvětloval Neugebauer velký odstup za Richierem a Michkem. Třetí jízda orazítkovala suverénní triumf Osičkova týmu, zato jeho dvojka musela přepustit bronzový stupínek družstvu JH.racing.team.eurotrans.cz.
Pořadí v cíli: 1. Richier (Francie, Osička Pfeil team II), 2. Michek (Orion Litomyšl-RS Petrol team-KRTZ IV v AČR), 3. Neuegebauer (Osička Pfeil team II), 4. Michalec (Motoman Team), 5. Bartoš (Orion Litomyšl-RS Petrol team-KRTZ IV v AČR), 6. Čepelák (Osička Pfeil team I.), 7. Staufer , 8. Reisinger (oba Rakousko, JH.racing.team.eurotrans.cz), 9. Čadek (Redeskmpspeed Mototeam), 10. Žerava (Motoman Team).

Konečné pořadí družstev na prvních šesti místech: 1. Osička Pfeil team II. 11, 2. Orion Litomyšl-RS Petrol team-KRTZV IV. v AČR 17, 3. JH.racing.team.eusrotrans.cz 27, 4. Motoman Team 36, 5. Osička Pfeil team I. 39, 6. BRUMLA–MAX2-KRTZ IV. v AČR 64.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist