Junioři mají další závod v Nové Pace

Po pár dnech od zahajovacího podniku seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu pokračují junioři v bitvě o další mistrovské body, tentokrát v sobotu 17. května na dráze v Nové Pace zvané "Štikovská rokle".

Po Jiníně máme dalšího velezkušeného pořadatele AUTOKLUB v AČR NOVÁ PAKA, kde jsou známí nejen motokrosem, ale hlavně pořádáním podniků mistrovství Evropy i MČR v autokrosu a v minulosti také přivítali účastníky MČR v motoskijöringu.
Podobně jako v Přerově, tak i tady se jezdí v těsném sousedství s autokrosovou tratí, která je vzdálená několik desítek metrů. Naposledy zde jeli juniorský šampionát před dvěma roky, letos pořadatelé připravili pro závodníky nějaké dílčí úpravy, nově přibyly známé proskakováky (čtyři hrby), vylepšila se věž pro časomíru a rozhlas, do budoucna chtějí mít i samostatné kropení okruhu.

Průběžné hodnocení MMČR Junior 2014 (po Jiníně):

  • 65 ccm - 1. Kovács (HUN), 2. Kristof (HUN), 3. Salzer (AUT)
  • 85 ccm1.Polák (CZE), 2. Jošt (SVK), 3. Hofer (AUT)
  • 125 ccm 2T - 1. Chetnicki (POL), 2. Drdaj (CZE), 3. Kohút (SVK)
  • MX2 - 1. Vondrášek J. (CZE), 2. Kovář (CZE), 3. Krč (CZE)

Ještě několik slov o historii novopackého motokrosu ...

Vůbec první motokrosový závod v Nové Pace uspořádali v roce 1956. Tehdy byla objevena lokalita "Štikovská rokle", pro tento druh sportu jako stvořená. Postupně se zde jely všechny typy závodů – tehdy populární Televizní motokrosy, Superkros, dokonce i tehdy velice prestižní Setkání mistrů 1975 (Harry Everts, Mojsejev, Velký, Churavý, Halm a další).
V následujících letech, ale došlo v důsledku rozvoje autokrosu k částečnému útlumu a byla vytvořena ve vedlejším místě nová krosová dráha. Dráha se postupně proměnila v areál, který v posledních letech doznal značných úprav a vylepšení. Od roku 2007 se tady konají pravidelně podniky SMS Pardubice v letech 2010 - 2012 MMČR Junior. O tom, že je zdejší trať atraktivní svědčí fakt, že sem jezdí trénovat i současní přední borci jako Čepelák, Votroubek, Bartoš a mnoho dalších.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist