MS Freestyle Motokros - Night of the Jumps, Berlín

První večery čtvrtého ročníku mistrovství světa Freestyle Motokrosu přivítala vyprodaná hala v Berlíně, kde si dali dostaveníčko létající akrobati seriálu Night of the Jumps. Z našich riderů se představil pouze trojnásobný vicemistr světa Libor "Mouka" Podmol. Populární "Mouka" a Bizouard si, před samotnou show, zkusili superrychlé sporťáky Lamborghini a prohlédli si Berlín z vrtulníku. V sobotu vyhrál loňský mistr světa Remi Bizouard, a v neděli kralovala nová hvězda FMX Jose Miralles.

Sobotní večer - Remi vyhrál, Mouka na bedně

Dvanáct jezdců z devíti zemí se sešli v hlavním městě Německa, aby bojovali o první letošní, mistrovské body. Kvalifikačním sítem postoupila šestice jezdců do finále v pořadí: Remi Bizouard, Brice Izzo, Jose Miralles, Libor Podmol, Fredrik Johansson, Massimo Bianconcini. Během přestávky probíhaly tradiční soutěže ve skoku do výšky, kde bezkonkurenčních osm metrů překonali Belgičan Gilles Dejong a náš Liborek Podmol. Whip-Contest, soutěž o nej placku, vyhráli Španěl Jose Miralles a Ital Massimo Bianconcini.
Milovníky adrenalinu ještě, před finálem, rozehřáli Hugo Arriazii a Yostein Stenbergs flipující na čtyřkolce a na sněžném skśtru.

Stejné nejvyšší bodové hodnocení si, ve finále, vyskákali loňský šampión Remi Bizouard a nováček Jose Miralles. V Remiho prospěch hrálo kvalifikační prvenství, a zaslouženě si odnesl palmu vítězství. Na stupně vítězů je doprovodil Libor Podmol, který, mimo jiné, předvedl triky světové extra třídy: Cliffhanger Flip, Tsunami Flip a Switchblade Flip. Čtvrtý flek obsadil, bratr Romaina, Brice Izzo, který se s tím také nemazal, a daval do Flipů triky Shaolin a Lazyboy.

Nedělní večer - Pohřebiště favoritů

Neděle byla plný překvapení, bohužel i náš Libor Podmol poznal tvrdost berlínské hlíny. Již v kvalifikaci spadlo trio největších favoritů Remi Bizouard, Libor "Mouka" Podmol a Massimo Bianconcini. První šel k zemi po nepovedeném Flipu Libor Podmol. Ital Massimo Bianconcini dopadl ještě hůře, kdy opustil motocykl během rotace Underflipu. Naštěstí z stali oba nezraněni. Sobotní vítěz Remi také nepostoupil do finále, protože po Switchblade Flipu poškodil svůj bike. Do finále postoupili: Fabian Bauersachs, Fredrik Johansson, Brody Wilson, Brice Izzo, Steve Mini a Jose Miralles.
Přestávku opět okořenily tradiční soutěže Whip-Contest, kterou vyhráli Steve Martin a Brody Wilson, a laťku v největší výšce 7 metrů přeskočil Gilles Dejong. Stejně jako v sobotu se divákům představili flipující Yostein Stenberg a Hugo Arriazii na sněžném skútru a čtyřkolce.
Finále ovládl Jose Miralles, který okouzlil diváky i porotu variacemi v Back Flipech. Druhý skončil Brice Izzo s hustými triky Superman Seatgrab Flip a Tsunami Flip. Stupně vítězů doplnil amík Brody Wilson. Šesté místo obsadil domácí hrdina Fabian Bauersachs.
Po dvou večerech seriálu Night of the Jumps vede celkovou kvalifikaci Jose Miralles před Brice Izzem, a našim Liborem Podmolem.
Freestyle Motokros kráčí mílovými kroky. Uzká špička posunula Freestyle opět o kus dále a triky hlavou dolů již nejsou žádnou raritou. Další díl seriálu Night of the Jumps hostí 17. dubna-18. dubna rakouský Graz.

Sobotní finále

1. Remi Bizouard FRA 310 b.
2. Jose Miralles ESP 310 b.
3. Libor Podmol CZE 300 b.
4. Brice Izzo FRA 298 b.
5. Fredrik Johansson SWE 273 b.
6. Massimo Bianconcini ITA 263 b.

Nedělní finále

1. Jose Miralles ESP 315 b.
2. Brice Izzo FRA 301 b.
3. Brody Wilson USA 289 b.
4. Steve Mini AUS 280 b.
5. Fredrik Johansson SWE 277 b.
6. Fabian Bauersachs GER 260 b.

Celkově po dvou večerech

1. Jose Miralles 38 b.
2. Brice Izzo 32 b.
3. Libor Podmol 25 b.
4. Remi Bizouard 25 b.
5. Fredrik Johansson 24 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist