Pražská liga minibiků - odmávnuto

Svou třetí sezónu uzavřel sportovní klub minibike Praha při aeroklubu Letňany, v Praze 9 Kbelích, kterému se daří praktická výchova mladých motocyklistů.

Letošní série se, stejně jako loni, jela pod patronátem českého zastoupení italské automobilky a nesla také její název - FIAT CUP 2008.

Do každého závodu se mohl po celý rok přihlásit každý s vlastním minibikem bez jakékoliv licence. Jedinou podmínkou účasti byly přílba, chrániče a rukavice.
Závodilo se ve dvoutýdenních intervalech o lichých nedělích. Počasí bylo pořadatelům po celou sezónu nakloněno, z celých 14 závodů byl pouze jeden zkrácen kvůli dešti. Počet soutěžících se s každým závodem zvyšoval, letošního ročníku se celkem zůčastnilo na 100 jezdců z celé republiky a ze Slovenska.
Závěrečný závod, který se jel 12.10. 2008 byl obohacen o exhibici závodních skútrů. Diváky nejvíce pobavil, v závěru sezóny již tradiční, závod mechaniků, kdy na stroje svých dětí usednou tatínkové a v praxi si ověří, že není tak jednoduché nejen vyhrát, ale vůbec dojet do cíle. Největší událostí celé neděle však bylo vyhlášení vítězů celého ročníku s předáním pohárů, velkého minibikového dortu a tombola s novým červeným minibikem.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist