V Německu vybojoval Ondřej Vostatek dvakrát bronz

Německý šampionát ADAC Mini Bike Cup pokračoval minulou sobotu ve Schlüsselfeldu, ve kterém se dařilo českému jezdci Ondrovi Vostatkovi, který potvrdil vzrůstající formu, zaslouženě vystoupil na stupně vítězů a získal pro české barvy dvakrát bronz.

Compos Racing Team přicestoval do Schlüsselfeldu tentokrát až v pátek odpoledne, kdy za vydatného deště probíhaly mokré tréninky. Desetiletý Ondřej Vostatek se na mokrý trénink velmi těšil, protože povrch trati ve Schlüsselfeldu je i za mokrých podmínek velmi kvalitní a dobře zvládnutelný i na suchých pneumatikách. Pouze dva tréninky stačily Ondrovi k tomu, aby se seznámil s tratí, a za extrémních podmínek dokázal i na vodě zajíždět konkurenceschopné časy.
Mokré tréninky pokračovaly i v sobotu, a Ondřej se neustále pohyboval v první pětce nejlepších závodníků. Během první kvalifikace postupně přestávalo pršet a bylo jasné, že bude potřeba kompletní přenastavení motocyklu na pomalu osychající trať. V průběhu kvalifikace držel výborné třetí místo, ale nakonec do závodu nastoupil s minimální ztrátou až ze šesté pozice.

V prvním závodě Ondřej Vostatek odstartoval velmi dobře a hned v úvodu se posunul dopředu do pětičlenné skupinky jezdců, která bojovala o vítězství. V druhé půlce závodů však dva vedoucí jezdci udělali chybu a havarovali. Toho dokázal Ondřej využít a posunul se opět dopředu. Ze třetí pozice útočil na lepší umístění a bojoval se dvěma jezdci o vítězství. Nakonec však závod dokončil na skvělém třetím místě.
Druhý závod měl úplně jiný průběh. Ihned po startu se Ondřej velmi rychle probojoval na třetí pozici do vedoucí skupinky jezdců. Tato tříčlenná skupinka ostatním jezdcům značně odjela a o vítězství se rozhodovalo prakticky jen mezi nimi. Všichni tři jezdci bojovali velmi tvrdě o každé umístění až do konce závodu. Celá skupinka projela cílem pohromadě a s velkým náskokem. Ondřej Vostatek nakonec obsadil podruhé třetí příčku a do celkového hodnocení si připsal celkem dvaatřicet bodů.

Ondřej Vostatek předposlední podnik sezony ADAC komentoval slovy: „Jsem moc rád, že se mi konečně dařilo i na mokré trati, na které toho zatím nemám příliš odjeto. Závody jsem si moc užíval a doufám, že při dalších závodech se mi bude dařit ještě lépe.“

„Pokusím se ještě zaútočit na třetí příčku v celkovém hodnocení, na kterou mi schází třiadvacet bodů, takže uvidíme … . Také bych chtěl moc poděkovat celému týmu za skvělou práci, všem fanouškům, co mi drží palce a všem, co mě podporují. Díky!“


Poslední a rozhodující závody šampionátu ADAC Mini Bike Cup je na programu 27. září na Sachsenringu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist