Ondřej Vostatek vyhrál další závody ADAC Mini Bike Cupu

V sobotu 9. května 2015 se český jezdec Ondřej Vostatek postavil podruhé v letošní sezóně na start závodů ADAC Mini Bike Cup. Tentokrát to bylo na trati u Wittgenbornu, kde se také podruhé mohl radovat z dalšího vítězství v německém šampionátu a úspěšně tak navázal na vítězství z předchozího závodního víkendu.

Tým Compos Racing vyrazil na cestu už ve čtvrtek 7. května, aby mohl nastoupit do pátečního tréninku. Trať ve Wittegenbornu je velice technicky náročná, úzká a za mokrých podmínek na předepsaných suchých pneumatikách velmi špatně sjízdná. Ondřej si však vedl stejně dobře jako předminulý víkend a svými časy jednoznačně převyšoval své soupeře. Následkem zvýšené vlhkosti na trati řada jezdců havarovala, ale vše se naštěstí obešlo bez zranění a všichni v pořádku nastoupili do kvalifikace a závodů.
Přestože Ondřej vynechal sobotní „warm up“, zajel obě kvalifikace s nejlepšími časy a získal tak druhé pole position sezóny. V prvním závodě Ondra dobře odstartoval, stejně jako druhý Slovák Michal Búlik. Společně najížděli do první zatáčky, ale na výjezdu se Ondřej dostal na první pozici a ujal se vedení, které s náskokem udržel až do cíle.

Start do druhého závodu tentokrát nebyl ideální a Ondřej se zařadil na druhou pozici. Ve třetí zatáčce však úspěšně zaútočil a dostal se do čela závodu. Poté si postupně vybudoval dostatečně velký náskok a první příčku s přehledem kontroloval až do cíle druhého klání.
Český závodník Ondřej Vostatek vyhrál v obou závodech s náskokem kolem šesti sekund před druhým v pořadí Michalem Búlikem a třetím Holanďanem Rickem Dunnikem, čímž si upevnil pozici lídra šampionátu.

„Byly to skvělé závody. Všechno fungovalo výborně a já si mohl dojet pro vítězství v obou závodech,“ uvedl Ondřej Vostatek. „Ze začátku jsem musel trochu bojovat s Miškem, ale pak už jsem mu ujel a nedal žádnou šanci.“

„Jsme kamarádi a závodili jsme spolu už na minibiku, takže to bylo fajn a užili jsme si to. Byl jsem také zvědavý na hostování nejlepšího jezdce z Holandska, ale tentokrát jsem byl prostě rychlejší. Těším na další závody a doufám, že se mi bude i nadále dařit.“

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist