Ondřej Vostatek porazil mistra Evropy

O víkendu 29. a 30. června se na autodromu v Sosnové konaly třetí závody Mezinárodního přeboru ČR, kde se v kategorii Mini GP 50 odehrály dramatické souboje a velké překvapení, když Ondřej Vostatek porazil úřadujícího mistra Evropy Martina Gbelce.

V kategorii Mini GP 50 změřila své síly tentokrát trojice našich nejlepších jezdců Filip Salač, Martin Gbelec a nejmladší Ondřej Vostatek. Po velmi těsné kvalifikaci nastoupil Ondřej do závodu nakonec ze třetího místa. V prvním závodě nejlépe odstartoval a šel ihned do vedení. Postupně se v čele závodu vystřídali všichni tři nejlepší jezdci. Největší souboj se ale sváděl o druhé místo mezi Ondřejem Vostatkem a Martinem Gbelcem. Ondřej podlehl jeho útokům až v poslední zatáčce posledního kola a dojel velmi těsně na třetím místě.

Ve druhém závodě Ondřej s Martinem opět předvedli strhující boj o druhou příčku, když si několikrát vyměnili svou pozici. V předposlední zatáčce byl Ondřej stále na druhém místě, ale po ataku Martina šel k zemi. Za velké podpory diváků Ondřej závod dokončil a velké zklamání nakonec vystřídala radost, protože tento incident se odehrál už mimo závod a Ondřej druhou příčku uhájil. Vítězem obou závodů se stal Filip Salač.
Jan Vostatek k víkendu v Sosnové uvedl: „Jsme na Ondru nesmírně pyšní! Předvedl parádní jízdu, kterou nikdo nečekal a určitě si právem zaslouží velký obdiv. To, že se Ondrovi podařilo porazit Martina je obrovskou motivací i pro ostatní jezdce. Prostě nic není nemožné, když je vůle a chuť na sobě pracovat. Škoda toho incidentu, který mohl ohrozit zdraví jezdce a byl vlastně nakonec už zbytečný … Naštěstí je Ondra v pořádku, což je pro nás nejdůležitější a doufáme, že načerpal mnoho nových zkušeností, které bude moci zúročit při dalších závodech.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist