Ondřej Vostatek je Mistrem v Mini GP 50

O víkendu 7. a 8. září 2013 se ve Vysokém Mýtě odjely poslední závody letošního Mezinárodního přeboru České republiky, kde v kategorii Mini GP 50 a Honda Cup NSF 100 dvakrát zvítězil Ondřej Vostatek a stal se Mistrem České republiky.

Ondřej Vostatek zajel ve Vysokém Mýtě nejlepší časy v sobotní kvalifikaci a do závodu získal pole position. Ihned po startu se v první zatáčce ujal vedení a pomalu se začal svým soupeřům vzdalovat. Vzhledem k neúčasti Martina Gbelce neměl Ondřej prakticky žádného soupeře a zvítězil hladce stylem start – cíl v obou závodech.
Ziskem 50 bodů poskočil v celkovém hodnocení na první příčku a stal se Mistrem České republiky pro rok 2013.

Ondřej Vostatek po skončení závodu řekl: „Byly to poslední závody sezóny u nás, takže jsme si to opravdu užívali. Těšil jsem se na asi poslední souboj s Martinem, ale k tomu z pochopitelných důvodů nedošlo. Moc mu fandím a držím palce v Moto3."

„Jinak uznání zaslouží i další soupeři, kteří se stále zlepšují a připravili divákům pěkně dramatické chvilky. Jsem rád, že jsem dvakrát vyhrál a těším se, že se s některými kluky zase příští rok potkám. Nyní mě čekají ještě poslední dva závody v Německu, tak mi držte palce!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist