Bezproblémové double z českého šampionátu

Po dvou vítězných double z německého ADAC poháru si jedenáctiletý Filip Salač připsal další dvojité vítězství i v Sosnové, kde se zúčastnil českého šampionátu.

Volný víkend v německém a španělském šampionátu využil tým Salač Racing ke startu v Mezinárodním Přeboru ČR. Ten se jel na Autodromu Sosnová a jedenáctiletý Filip Salač zde nastoupil se svou Hondou NSF100 do kategorie MiniGP 50, ve které se představila kompletní domácí špička.

Mladý závodník na severu Čech zúročil své zkušenosti a postupně vyhrál jak kvalifikaci, tak i oba závody. V prvním závodě měl Filip špatný start, ale velmi brzy se dokázal dostat na první místo, které následně přivezl až na cílovou metu. Druhý závod měl jednoznačný průběh. Filip z pole positinon výborně odstartoval a zvítězil stylem „start-cíl“.

Filip Salač:
„Tento víkend jsme pojali jako trénink. Jezdil jsem uvolněně a byly z toho dva velmi dobré závody. Jsem rád, že jsem se mohl potkat a pozdravit se starými kamarády, se kterými jsem začínal jezdit. Jelikož většinu závodů jezdím v cizině, tak jsem tyto kluky neviděl skoro pět let. Byl to pro mne hezký závodní víkend. Chtěl bych poděkovat všem kdo se na tomto víkendu podíleli. Již se těším na příští víkend do Německa, kde jedeme další závod poháru ADAC.“

Michal Salač, manažer týmu:
„V Sosnové Filip již od volných jízd dominoval. Kvalifikaci s přehledem vyhrál o 0,6 sekundy. V prvním závodě sice na startu nezařadil a odjel na šestém místě, ale ihned začal skvělou stíhací jízdu. V tu dobu jeli na čele výborný závod Ondřej Vostatek a Martin Gbelec, nicméně ještě v prvním kole Filip předjel celé startovní pole a poté si hned vytvořil dostatečný náskok, který kontroloval až do průjezdu cílem.V druhém závodě Filip již dobře odstartoval, což se promítlo do vítězství ve stylu „start-cíl“. Na druhém místě jel opět skvěle Ondřej Vostatek a Martin Gbelec.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist