Toni Bou slavil vítězství také v Marseille

Druhý závod v kalendáři světového šampionátu v halovém trialu uspořádali v sobotu 31.ledna 2015 ve francouzském přístavním městě Marseille. Po britském Sheffieldu slavil vítězství španělský vícenásobný šampion Toni Bou, který si tak na konto připsal osmadvacátý triumf v řadě. Na druhém místě skončil Adam Raga (Gas Gas) a třetí byl Albert Cabestany (Sherco). Stejné pořadí jezdců je také v průběžném hodnocení šampionátu. Toni Bou má rovných čtyřicet bodů a náskok třinácti bodů na Ragu s Cebestanym, kteří mají shodně po sedmadvaceti bodech.

Osminásobný mistr světa Toni Bou ovládl sobotní večer Palais des Sports v Marseille, když v náročném klání dosáhl nejlepšího skóre a vyhrál už po osmadvacáté v řadě, což jasně ukazuje na jeho absolutní nadvládu.
Přes čtyři a půl tisíce fanoušků sledovalo bitvu o vítězství v níž ve finále získal jezdec Repsol Hondy rozhodující výhodu, když druhou zónu jako jediný projel bez penalizace a s nulou také zdolal zóny čtyři a pět.

„Bylo to skvělé vítězství po velmi náročné kvalifikaci, kde jsem si nemohl dovolit sebemenší chybu, pokud jsem chtěl pokračovat,“ prozradil spokojený Toni Bou. „Ani finále nebylo snadné, což se mi líbilo. V poslední zóně jsem si dokonce mohl dovolit párkrát zariskoval pro pobavení publika. S tímto typem závodů jsem velmi spokojený, potřebujeme neustále posunovat své limity a chtěl bych dnes poblahopřát organizátorům.“
Třetí podnik sezony světového šampionátu v halovém trialu je na programu příští pátek 6.února ve francouzském Pau.

X-Trial 2015 – Francie, Marseille

1 - Toni Bou - Repsol Honda - 11 bodů
2 - Adam Raga - Gas Gas - 15 bodů
3 - Albert Cabestany - Sherco - 24 bodů
4 - Jeroni Fajardo - Beta - 25 bodů
5 - Alexandre Ferrer - Sherco - 12 bodů


X-Trial 2015 – průběžné hodnocení (2/6)

1 - Toni Bou - Repsol Honda - 40 bodů
2 - Adam Raga - Gas Gas - 27 bodů
3 - Albert Cabestany - Sherco - 27 bodů
4 - Jeroni Fajardo - Beta - 18 bodů
5 - Alexandre Ferrer - Sherco - 12 bodů
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist