Pod Pyrenejemi přišel Toni Bou o neporazitelnost, vyhrál Adam Raga

Po osmadvaceti vítězstvích v řadě nadešla chvíle, kdy takto neskutečně dlouhá série skončila. Španěl Toni Bou ve třetím kole světového šampionátu v halovém trialu, které se jelo v pátek ve francouzském Pau, prohrál souboj s Adamem Ragou a skončil druhý. Třetí v pořadí se umístil Jeroni Fajardo. V čele průběžného hodnocení seriálu zůstává s náskokem osmi bodů jezdec Repsol Hondy Toni Bou.

Jednou to přijít muselo a naštěstí pro Tony Boua se tak stalo ve chvíli, kdy vede šampionát. V Pau uspořádali třetí podnik sezony mistrovství světa v halovém trialu, který se nejdřív zdál jasnou záležitostí pro osminásobného šampiona. Kvalifikaci Toni Bou zvládl bez zaváhání, ale to již nedokázal zopakovat ve finále. Na předposlední překážce zaváhal a dostal sedm trestných bodů, což bylo o tři víc než kolik jich nasbíral vítěz Adam Raga.
„Když jsem se ráno podíval na jednotlivé sekce, vypadalo to na snadný závod,“ prozradil Toni Bou. „Ale tak už to chodí. Chtěl jsem čtvrtou sekci projet s čistým štítem, ale v double po náročném úvodu jsem tam možná najel až moc rychle. Bylo to těsné, ale nezvládl jsem to. Proto bych rád poblahopřál Adamu Ragovi, který jezdí opravdu dobře a dnes si vítězství zasloužil.“

„Je to po halových osmadvaceti vítězstvích v řadě a nebylo by normální neudělat po takové době nějakou chybu. Teď je čase zaměřit se na další závod, kde cíle zůstávají stále stejné a to je vítězství a triumf v šampionátu,“
dodal Toni Bou, který má možnost reparátu tento víkend na domácí půdě. Čtvrtý podnik seriálu je totiž na programu už tuto neděli 8.února a odehraje se v Palau Sant Jordi ve španělské Barceloně.
X-Trial 2015 – Francie, Pau

1 - RAGA Adam - SPA - Gas Gas Gas Gas - 4 body
2 - BOU Toni - SPA - Repsol Honda Team Montesa - 7
3 - FAJARDO Jeroni - SPA - Beta Beta - 12
4 - CABESTANY Albert - SPA - Sherco Sherco - 20
5 - FERRER Alexandre - FRA - Sherco Sherco - 13
6 - GUBIAN Loris - FRA - Gas Gas Gas Gas - 14
7 - DABILL James - GBR - Vertigo Vertigo - 21
8 - KARLSSON Eddie - SWE - Montesa Montesa - 23

X-Trial 2015 – průběžné hodnocení (3/6)

1 - BOU Toni - SPA - Repsol Honda Team Montesa - 55 bodů
2 - RAGA Adam - SPA - Gas Gas Gas Gas- 47
3 - CABESTANY Albert - SPA - 36 - Sherco Sherco
4 - FAJARDO Jeroni - SPA - Beta Beta- 30
5 - FERRER Alexandre - FRA - 18 Sherco Sherco
6 - GUBIAN Loris - FRA - Gas Gas Gas Gas - 8
7 - DABILL James - GBR - Vertigo Vertigo - 8
8 - KARLSSON Eddie - SWE - Montesa Montesa - 3
9 - BROWN Michael - GBR - Gas Gas Gas Gas - 2
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist