ISDE: Český WT Team poskočil na 7. místo!

Paráda! Čeští jezdci World Trophy Teamu na 92. ročníku Šestidenní bojují jako lvi a v hlavní soutěži se po čtvrtém dnu posunuli už na sedmé místo, když se dostali před Nizozemce a Italy. Vedoucí Francouzi už mají na druhé Australany náskok sedmi minut. Domácí jezdci jsou první i mezi juniory, čeští mladíci po dnešku udrželi osmou pozici.

Z noci ze středy na čtvrtek ve francouzském Brive konečně zapršelo a ochladilo se. Všichni tak věřili, že se snad už se nebude na tratích tolik prášit. Jak to dopadlo, povyprávěli v cíli sami jezdci. „Dneska to bylo hodně ubíjející, trať byla už rozbitá, hlavně ta poslední rychlostka. Ale jeli jsme, dá se říct po cestách, občas nějaký výjezd. Jedna časovka byla těžká, taková trialová. Byly tam hodně kameny a výjezdy. Na prvních dvou rychlostkách jsem měl vždy po dvou pádech, takže jsem byl takovej naštvanej, ale spravil jsem si chuť těma posledníma třema. Tak uvidíme na výsledkách, jaký to bude,“ uvedl Patrik Markvart z World Trophy Teamu (KTM-E1), který byl dnes opět nejlepší z českých jezdců. V etapě zaznamenal 38. nejrychlejší čas absolutně, celkově je 42.

Druhým nejrychlejším z Čechů je už tradičně Jiří Hádek z Junior Trophy Teamu: „Dnešek byl dobrej den. Hlavně po ránu to bylo namoklý, na což jsem se těšil. Takže ráno dobrý všechno i testy, to jsem se cítil na motorce dobře, ale odpoledne to začalo osychat a to mě se nelíbí, takže to bylo takový horší. Pak jsem dvakrát spadnul, ale jsem živej, takže dobrý. Doufám, že zítra bude pršet,“ řekl Hádek, dneska 55. v absolutním pořadí bez rozlišení tříd a celkově už v TOP 50 – před pátým dnem je 47. Hned za nimi ale dnes dojeli další Češi – Patrik Liška, Jakub Šefr a Adof Živný.

A co včerejší smolař Milan Engel, který musel na trati po pádu opravovat? „Tak nová trasa, jelo se mě dobře. Žádnej technickej problém jsem neměl na motorce, ani jsem nepadal na testech. Jenže dneska byly tři nový testy a vůbec jsem se s tím nemohl nějak popasovat. Je to dost rychlý a taky trošku sprchlo, tak mě to kouzalo. To asi všem, ale mě na tom nešlo nějak zrychlit. Kluci opět jeli suprově, máme motorky v cajku. Technika nám drží, díky Bohu za to. Myslím, že jsme dneska něco stáhli na Holanďany a myslím si, že i Italové mají nějaký problémy, takže to bude ještě docela zajímavý a na zejtra se všichni těšíme,“ uvedl Engel, dnes 65.

Všichni tito Češi byli dnes lepší než dosavadní lídr celé soutěže mezi jednotlivci, trojnásobný mistr světa Christophe Nambotin (E3-KTM), který měl velké problémy a skončil až 78. Na vedení Francie to ale nemělo velký vliv. Její World Trophy Team díky dalším heroickým výkonům Loica Larrieu (Yamaha), Jeremy Tarrouxe (Sherco) a Christophe Charliera (Husqvarna) ještě navýšil náskok před stále druhými Australany. Odstup mezi oběma týmy je nyní přesně sedm minut. Třetí místo drží Finové. Přesně jak Patrik Markvart předpověděl, český World Trophy Team se dnes dostal nejen před Nizozemce, ale i před vždy skvělé a nebezpečné Italy, kteří čtvrtý den přišli o Thomase Oldratiho (Husqvarna). Francouzi dnes udrželi vedení i v soutěži Junior Trophy, Češi zůstávají osmí za Mexikem, ale před Německem. V soutěži klubů se dnes posunul KBS UAMK team Unhošť o jedno místo na 12. a Enduroklub Semily Junior o dvě pozice na 14.

Kompletní výsledkový servis zde

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist