Fichtel Cup Enduro 2010

Brody, výjezdy, polní cesty a lesní stezky… tak přesně takhle to má u pravého endura být! Pětadvacátého září tomu v Náměšti nad Oslavou nebylo jinak. Jel se tu totiž desátý ročník soutěže Fichtel Cup Enduro.

Kapitoly článku

Masarykovo náměstí v centru Náměště se od časného rána začalo plnit pořádně natěšenými soutěžáky, kteří se podle výrazu na tvářích už nemohli dočkat startu. V deset hodin vyrazil na okruh dlouhý 55km první jezdec kategorie „I“. Jednalo se o kategorii do 50ccm a fotky jasně ukazují, jaké oře piloti v této třídě kočírovali. Nádherná trať plná záludných pasáží byla natažena skrz lesy, pole a nemohla se obejít ani bez dvou RZ motokrosového charakteru.
Kromě nejméně obsazené kategorie „I“ se soutěžilo i v dalších čtyřech třídách. Kategorii „Veterán B“ naplnili jezdci na strojích Jawa a ČZ a startoval v ní také vůbec nejstarší účastník Fichtel Cupu pan Pavel Kretek. Kategorie „Veterán A“ byla limitována věkem jezdce od 40-ti let a na kubatuře stroje nezáleželo. V kategorii „II“ se jelo na mašinách 2T do 125 ccm a 4T do 250 ccm a v nejvíce obsazené kategorii „III“ na strojích 2T nad 125 ccm a 4T nad 250 ccm.
Celkem bylo na startu odmávnuto přes 150 závodníků všech možných výkonností. Všichni se do Náměště přijeli především skvěle bavit a po roce zase pozdravit staré známé. Tu atmosféru v depu bych přál zažít každému. I přes to, že šlo o závod, na trati nikdo nenechal druhého ve štychu… a tak to má být.
Jak už bylo zmíněno, rozmanitá trať dlouhá 55km, během kterých se jezdci museli poprat se záludným korytem řeky, výjezdem uzoučkých lesních cestiček plných kamenů nebo pořádně rozbahněných brodů, fakt neměla chybu! Mě nezbývá, než před celým organizačním týmem, panem starostou Vladimírem Měrkou a vůbec všem, kteří se na Fichtel Cupu podíleli, hluboce smeknout a popřát hodně úspěchů do dalších let. Každý asi dobře ví, jak těžké je uspořádat podobné závody a jak to s endurem v té naší zemičce je. Proto je zázrak, že se v Náměšti nad Oslavou můžeme rok co rok scházet a takhle parádně si zasoutěžit. Už teď se těším na ročník jedenáct a věřím, že nejsem sám.



Výsledky:


Kategorie I. - do 50 ccm:
1. Petr Šupler
2. Radim Koleček
3. Martin Laciny

Kategorie II. - do 2T do 125 ccm a 4T do 250 ccm: 
1. Matěj Pastorek
2. Rostislav Svoboda
3. Lukáš Trlica
4. Vláďa Novotný
5. Radek Ulman

Kategorie III. - 2T nad 125 ccm a 4T nad 250 ccm: 
1. Petr Kotrla
2. Jiří Kvasnička
3. Petr Karásek
4. Zdeněk Kopřiva
5. Ondřej Pražák

Veterán A – jezdci od 40-ti let bez rozdílu kubatur: 
1. Antonín Pražák
2. Miroslav Auer
3. Robert Kopeček
4. Karel Liška
5. Milan Kotrla

Veterán B – Motocykly Jawa a ČZ: 
1. Jindřich Janata
2. Igor Pospíšil
3. Petr Skrutek
4. Roman Zahradník
5. Jan Ring 

Za fotografie patří velký dík Renatě Haplové. Kompletní galerii autorky najdete zde:

http://renata90.rajce.idnes.cz/

Video





Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist