Czech Enduro Team - dvojitý bronz z Německa

Dvě třetí místa z druhého závodu německého mistrovství endura z Dahlenu přivezli Jaroslav Kalný #77 a Zdeněk Pitel #44. Jaroslav Kalný bodoval v kategorii E3, Zdeněk Pitel v kategorii Juniror1. Třetí z jezdců Czech Enduro Teamu Tomáš Holý #128 závod pro technickou závadu nedokončil.

„Byl to opravdu těžký závod. Trať byla hodně rozbitá, plná hlubokých drážek. Předpokládám, že se na stejné trati jelo už několikrát před tím a pořadatelé ji vůbec neuklízejí," hodnotí Jaroslav Kalný.

Ten se celý závod snažil přiblížit svému českému soupeři Matyáši Chlumovi, ale úplně se mu to nedařilo. „Matyáš jel, jako vždy, skvěle. Myslel jsem si, že na některých testech mu nějaké ty sekundy nadělím, ale nepodařilo se. I tak jsem ale s výkonem spokojený, protože se přiznám, že trať v Dahlenu mi vůbec nesedla,“ dodává čerstvě devatenáctiletý závodník z Čímic u Sušice.

Jaroslav Kalný tedy vybojoval třetí příčku v kategorii E3 a po dvou závodech se drží v celkovém hodnocení kategorie na druhém místě. V celkovém pořadí se v Dahlenu umístil na osmé příčce a po dvou závodech je se 132 body také na osmém místě.

Skvělý výkon předvedl Zdeněk Pitel, který si dojel pro 20 bodů za třetí místo. „Trať byla jedním slovem hrozná, ale tak nějak mi to šlo. V poslední třetině závodu už jsem ale cítil velkou únavu, však také celý závod měl okolo 320 km! Spravil jsem si tu ale chuť po prvním německém mistráku v Tucheimu, který se mi nevydařil podle mých představ a dojel sem čtvrtý. Třetí místo z Dahlenu tak beru všemi deseti.“

Třetí příčku drží Zdeněk Pitel také po dvou závodech ve třídě Junior1 a v celkovém pořadí si polepšil na 14. pozici.

Svoji porci smůly si v Dahlenu vybral třetí jezdec Czech Enduro Teamu Tomáš Holý, kterého zastavila technická závada. „První polovina závodu nebyl problém. Snažil jsem se zrychlovat, hledat různé limity na dvoutaktní Husqvarně, protože přestup ze čtyřtaktní „třipade“, se kterou jsem závodil celou loňskou sezonu, není úplně jednoduchý. Ve druhé polovině závodu jsem ale musel zastavit, protože se rozsypala ložiska v zadním kole. S tím se bohužel pokračovat nedalo.“

Tomáš Holý má teď jen necelé dva týdny na pořádnou přípravu svého stroje, protože v termínu od 12. do 14. dubna a hned týden poté 19. až 21. dubna ho čekají první dva závody mistrovství světa v Portuglasku. Do Fafe a následně do Valpaços odjede společně s Jaroslavem Kalným.

Zdeněk Pitel tyto první dva podniky mistrovství světa vynechá a na start dalšího závodu se postaví nejpozději 27. a 28. dubna v Großlöbichau, kde se odehrají třetí podnik německého endura. Tam také zamíří Jaroslav Kalný i Tomáš Holý.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist