MS ENDURO Itálie, Iglesias – Horák dvakrát na bodech

Na Sardinií pokračovalo třetím podnikem mistrovství světa v enduru, do Itálie odcestovali jen dva naši reprezentanti Jakub Horák a Milan Engel z týmu KBS ÚAMK. David Čadek, v Itálii, nestartoval. Každá třída má svého favorita, který, s menšími výkyvy, vládne celkovému pořadí. V E1 je v čele Mika Ahola (Honda), v E2 Johny Aubert (KTM), v E3 Ivan Cervantes (KTM), a v juniorech Oriol Mena (Husaberg).

Novinkou letošního ročníku je páteční divácká show KTM Super Test. Souboj o každou sekundu, bez rozdílu tříd, tentokrát na místním basebolovém hřišti byl divácky velmi atraktivní. KTM Super Test vyhrál Ital Fabio Mossini (Honda).

Enduro 1

Mika Ahola si výrazně upevnil vedení ve světovém šampionátu, když dokázal vyhrát v sobotu i v neděli. Za ním si pořadí na stupních vítězů prohodili Francouz Antoine Meo (Husqvarna) s Italem Simonem Albergonim. V sobotu byl druhý Meo, a v neděli Albergoni. Náš Jakub Horák (KTM) pokračoval ve výborných výkonech, a trpělivě sbírá body do celkového klasifikace. Kuba zopakoval skvělé výsledky ze Španělska, a zabodoval patnáctým a třináctým místem.
Sobota
1.Ahola(FIN/HM), 2.Meo (F/Husqvarna), 3.Albergoni (I/KTM) ... 15.Horák (CZ/KTM)
Neděle
1.Ahola(FIN/HM), 2.Albergoni (I/KTM), 3.Meo (F/Husqvarna) ... 13.Horák (CZ/KTM)

Enduro 2

Ani v Itálii nenašel přemožitele loňský mistr světa Johny Aubert (KTM). Dominoval po oba dny, a bezpečně kráčí k zisku druhého světového primátu. V sobotu druhý skončil, tradičně v sobotu silný Polák Bartosz Oblucki (Husqvarna), v neděli byl až pátý. Poprvé a hned dvakrát, v letošní sezóně, dojel na bednu Fin Juha Salminen (BMW). Zdá se, že multišampión Juha Salminen si začíná rozumnět s továrním strojem BMW. V neděli získal stříbrný věnec Švéd Joakim Ljunggren (Husaberg), který je druhý i v celkově, když ztrácí propastných 42 bodů na bezchybného Johny Auberta.
Sobota
1.Aubert (F/KTM), 2.Oblucki (PL/Husqvarna), 3.Salminen (F/BMW)
Neděle
1.Aubert (F/KTM), 2.Ljunggren (S/Husaberg), 3.Salminen (F/BMW)

Enduro 3

V nejsilnější třídě poprvé nevyhrál Španěl Ivan Cervantes (KTM), který v sobotu skončil „až“ třetí. Pvní vítězství zaznamenal chytře jedoucí Francouz Seb Guillaume (Husqvarna) před krajanem Christophem Nambotinem (Gas Gas). Černá serié pokračuje u dvojnásobného mistra světa Davida Knighta (BMW). Jezdec z ostrova Mann dvakrát odstoupil, a celkově se propadl až na 10. příčku. V neděli neponechal nic náhodě Ivan Cervantes, bezpečně zvitězil, za ním dojel Guillaume a na stupních vítězů je doplnil loňský mistr světa Samuli Aro (KTM).
Sobota
1.Guillaume (F/Husqvarna), 2.Nambotin (F/GAS-GAS), 3.Cervantes (E/KTM)
Neděle
1.Cervantes (E/KTM), 2.Guillaume (F/Husqvarna), 2.Aro (FIN/KTM)

Enduro Junior

V juniorech, pro jezdce mladší 23 let, se prali o vítězství, dosavadní suverén, Španěl Oriol Mena (Husaberg) a Francouz Jeremy Joly (Honda). Joly v sobotu poprvé vyhrál, v neděli dojel druhý. Leader celkové klasifikace Mena zaznamenal zcela stejné výsledky, když v neděli vyhrál, a v sobotu byl druhý . Třetí skončil, po oba dva dny, nositel slavného jména Ital Mirko Gritti (Beta). Náš Milan Engel v sobotu ještě nebodoval, když skončil až na 27. místě. V neděli si vše vynahradil, poskočil o devět pozici na 18. místo, a získal tři body. Vzhledem k početném startovnímu poli je 18. místo super výsledkem.
Sobota
1.Joly (F/HM-Honda), 2.Mena (E/Husaberg), 3.Gritti (I/Beta) ... 27.Engel (CZ/KTM)
Neděle
1.Mena (E/Husaberg), 2.Joly (F/HM-Honda), 3.Gritti (I/Beta) ... 18.Engel (CZ/KTM)

Průběžná klasifikace MS enduro po třech podnicích:

Třída E1
1. Mika Ahola FIN HM-Honda 147 b.
2. Simone Albergoni ITA KTM 131 b.
3. Antoine Meo FRA Husqvarna 120 b.
14. Jakub Horák CZE KTM 37 b.
17. David Čadek CZE KTM 17 b.


Třída E2
1. Johny Aubert FRA KTM 150 b.
2. Joakim Ljunggren SWE Husaberg 108 b.
3. Cristobal Guerrero ESP Yamaha 106 b.

Třída E3
1. Ivan Cervantes ESP KTM 145 b.
2. Sebastien Guillaume FRA Husqvarna 127 b.
3. Christophe Nambotin FRA Gas Gas 120 b.

Třída Enduro Junior
1. Oriol Mena ESP Husaberg 147 b.
2. Jeremy Joly FRA Honda 127 b.
3. Benoit Fortunato FRA Yamaha 87 b.
29. Milan Engel CZE KTM 4 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist