KTM představila tovární enduro tým 2011

Offroadový rok 2010 byl u oranžových ve znamení motokrosové třipade. Toník Cairoli se ve třídě MX1 postavil proti ostatním čtyřistapadesátkám a hned první sezonu získal v sedle KTM SX-F 350 titul. Nyní je řada na borcích drtící enduro soutěže. KTM připravila fungl novou EXC-F 350 pro své tovární jezdce.

KTM se rozhodla světu představit svůj tovární enduro tým pro rok 2011 v Barceloně, kde se jelo před tisíci fanoušky halové mistrovství v Enduru. Oranžové barvy budou v roce 2011 hájit čtyřnásobný mistr světa David Knight, dvojnásobný mistr světa z Francie Johny Aubert, italský talent Thomas Oldrati, dále Španěl Cristobal Guerrero a Fin Eero Remes. V týmu samozřejmě nebude chybět Taddy Blazusiak. Ano je to ten šílenec, co už počtvrté v řadě vyhrál Erzberg. Taddy pojede halové Enduro, Endurocross v Americe a pokud čas dovolí, také WEC. Každopádně Erzberg a ostatní extrémní enduro závody si prý Taddy rozhodně nenechá ujít. Celému továrnímu týmu bude šéfovat Fabio Farioli.

Je to čtyřiadvacet let, kdy Joachim Bauer vyjel evropský titul na čtyřtaktní mašině vyrobené v Mattighofenu. KTM v Barceloně představila novou zbraň, zatím určenou výhradně pro tovární tým, 350 EXC-F Faktory, kterou šlechtil sám David Knight . Třistapadesátkové enduro David už prohání na tratích v rámci předsezónních závodů a díky nim ladí formu na start světového šampionátu. Jedním z nich byl právě ten v Barceloně, kde na stadionu Sant Jordi prohnal konkurenci na svém třistapadesátkovém EXC a na bedně se postavil na druhý nejvyšší stupeň, hned vedle parťáka Taddyho.

Výsledky:


1. Tadeusz BLAZUSIAK POL PZM KTM ENDURO FACTORY KTM 60
2. David KNIGHT GBR ACU KTM ENDURO FACTORY KTM 48
3. Joakim LJUNGGREN SWE SVEMO HUSABERG FACTORY TEAM HUSABERG 41
4. Alfredo GOMEZ ESP RFME HUSABERG ESPAŃA HUSABERG 35
5. Graham JARVIS GBR ACU FLITE GOLDENTYRE HUSABERG 28
6. Cristobal GUERRERO ESP RFME KTM ENDURO FACTORY KTM 26
7. Mika AHOLA FIN SML HM-HONDA ZANARDO JOLLY RACING HM HONDA 22
8. Dougie LAMPKIN GBR ACU GAS GAS MOTOS GAS GAS 18
9. Jonny WALKER GBR ACU KORR KTM 16
10. Dani GIBERT ESP RFME SHERCO OFFICIAL TEAM SHERCO 13
11. Thomas OLDRATI ITA FMI KTM ENDURO FACTORY KTM 13
12. Xavier LEON ESP RFME GAS GAS MOTOS GAS GAS 12
13. Cody WEBB USA AMA BETA BETA 11
14. Xavi GALINDO ESP RFME HUSABERG FACTORY TEAM HUSABERG 8

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist