O víkendu startuje první ročník Beskydského poháru

V sobotu 18.června organizuje Enduro Klub Palkovice Beskydský pohár, jenž je součástí seriálu Mistrovství České republiky jednotlivců v Enduru Open 2016. V okolí Ondřejníku budou jezdci endura závodit jak o body do hodnocení mistrovství CAMS I. a II. výkonnostní třídy, tak do poháru CAMS a Hobby, kde nebude chybět divácky oblíbená kategorie Klasik, což jsou motocykly do roku výroby 1982 plus stroje ČSSR výroby (Jawa, ČZ, Tatran) do 1989.

Beskydský pohár je následníkem závodu o Pohár Lysé hory, který řada jezdců a fanoušků důvěrně zná. Letos je tento závod také zahajovacím podnikem republikového šampionátu v enduru pod Českomoravskou asociací motocyklového sportu (CAMS).

Bitvu o Beskydský pohár 2016 odstartují v sobotu 18.června a první jezdci vyrazí na trať v devět dopoledne. Místem startu jsou Metylovičky, což je část obce Metylovice, která leží nedaleko Frýdlantu nad Ostravicí. První rychlostní test je za Metylovicemi, směr Lhota.

První test je dva kilometry po startu, takže tam jezdci dorazí za přibližně tři, čtyři minuty. Celkem jezdci absolvují dvě rychlostní zkoušky s enduro a cross testem v náročném terénu úbočí horského masívu Ondřejníku. Každá kategorie má stanovený počet kol, maximem jsou ale čtyři kola, která pojedou pouze jezdci první výkonnostní třídy.

Jezdecké pole je pro víkendový podnik nabité a blíží se k téměř dvěma stovkám startujících. Na startovní listině jsou třeba jména závodníků, kteří loni reprezentovali Českou republiku v Šestidenní, takže kdo v sobotu do Metylovic přijede, určitě nebude litovat.

Propozice podniku - PP_E_Frydlant_18_6_2016.pdf

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist