Tým HRC pro Rallye Dakar 2014

Na toskánském okruhu v Mugellu dnes představil tým HRC nový tovární stroj Honda CRF450 RALLY. Součástí prezentace byli také jezdci Helder Rodrigues (Portugalsko), Sam Sunderland (Velká Británie), Javier Pizzolito (Argentina), Joan Barreda (Španělsko) a Paulo Goncalves (Portugalsko).

V průběhu června absolvují členové týmu HRC několik podniků s cílem dosáhnout plné připravenosti na hlavní závod. Tím je Rallye Dakar, jenž startuje 5.ledna 2014 z argentinského města Rosario a skončí, po přibližně 8000 kilometrech, 18.ledna ve městě Valparaiso v Chile.

Pro Heldera Rodriguese (34 let) a Javiera Pizzolita (33 let) začne příprava na Dakar již v červnu, kdy se zúčastní závodu Desafio Ruta 40 v Argentině, zatímco Joan Barreda (29 let) a Paulo Goncalves (34 let) se s novou Hondou CRF450 RALLY poprvé představí koncem září na Rallye faraonů. Sam Sunderland (24 let), který v závodě Abu Dhabi Desert Challenge získal skvělé třetí místo, bude v sezóně spolu s ostatními jezdci pokračovat testováním v severní Africe a zúčastní se Rallye Maroko a Rallye Merzouga.
Cílem týmu HRC je vyhrát Rallye Dakar, nejprestižnější a nejnáročnější terénní motocyklový závod na světě. Celý tento projekt je zároveň skvělou zkouškou nového stroje, ze kterého se následně stane produkční model.

Ředitelem týmu HRC bude Katsumi Yamazaki, do pozice generálního manažera byl jmenován Martino Bianchi, který má třicetileté zkušenosti s off-road závody. TÝM HRC má přibližně třicet členů, kteří jsou skutečnými profesionály v soutěžích rallye a off-road.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist