Svitko: Konečně bez pádu, motorka jede skvěle

Po dlouhé cestě z Calamy do Iquique dodorazily asistenční vozy do dalšího dakarského bivaku na úpatí písečné duny a na pobřeží oceánu, kde byl i cíl rychlostního testu úterní 9. etapy. Přijely až těsně před dojezdem prvních jezdců. Začátek servisu tak byl pro tým SP Moto rychlý. Naštěstí nebylo nutné na motocyklech dělat žádné neočekávané opravy, pouze základní servis.

David Pabiška včera skončil na 27. místě a Štefan Svitko si opět zlepšil své maximum letošního ročníku, když skončil čtvrtý. V celkovém pořadí je Štefan 11. a David se posunul na 19. příčku.

David Pabiška:
"Etapa byla pro mě podstatně jiná, když jsme konečně opustili vysoké nadmořské výšky., takže mi bylo dobře a neměl jsem kyslíkový dluh. Byla to dlouhá etapa, ale jelo se mi dobře, motorka jede skvěle a bez závad, ubližuju jí maximálně já svými pády. Jediným problémem tak je můj spálený nos, který při dlouhých etapách v dunách hodně trpí, protože sluníčko je hodně silné. Jsem rád, že jsme ukousli další den Dakaru a jedeme dál."


Štefan Svitko:
"V deváté etapě jsem dojel 4. a jelo se mi opravdu dobře. Bylo to už náročnější na navigaci, hlavně posledních 60 kilometrů se šlo přes duny, tak tam bylo hodně důležité neudělat navigační chybu, což se mi podařilo. Na 360. kilometru jsem viděl jezdce špatně odbočovat, nejel jsem za nimi, takže tam jsem hodně získal. Jsem spokojený, ani jednou jsem nespadl, motorka funguje skvěle. Máme před sebou ještě čtyři  etapy, cíl je ještě daleko. i když se zdá že 4 etapy nejsou moc, čeká nás ještě cca 2500 km. Hlavně musíme pokračovat bez pádů a bez navigačních chyb, tím pádem bych mohl pomýšlet na umístění do desítky. "


10. ETAPA 15. 1. Iquique - Antofagasta
Spojovací úseky: 58 km
Rychlostní zkouška: 631 km
Nejdelší měřený úsek Dakaru 2014 s délkou 631 km, který je rozdělen do dvou částí nás čeká v 10. etapě. V první části sjedou závodníci ke břehům Pacifiku a pojedou takřka 200 km v náročném písečném terénu. A jaký by to byl Dakar bez písku feš-feš? S ním se budou muset jezdci vyrovnat ve druhé části. Feš-feš je velice jemný písek (prach), který sice vypadá jako pevná země, ale chová se jako měkké bláto. V cíli čeká majestátný oblouk La Portuda, ležící nedaleko bivaku.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist