Ondřej Klymčiw je s dakarským výsledkem spokojený

Rallye Dakar 2019 skončil, jezdci ve čtvrtek absolvovali poslední etapu. Český tým Klymčiw Racing je spokojen s výsledky a nyní si užívá poslední chvíle v Peru. S výsledky panuje v týmu spokojenost.

Letošní 41. ročník rallye Dakar je minulostí. Všech deset závodních etap je odjetých a celý tým Klymčiw Racing se přesunul do hlavního města Peru. V Limě je včera večer čekalo slavnostní zakončení, kde mohli oslavit úspěšné zdolání letošního závodu. A zde je krátké zhodnocení od manažera týmu Ondřeje Klymčiwa. "Já jsem s letošními výsledky spokojený. To hlavně kvůli tomu, že tři z pěti Dakar 2019 dojeli. Jeden se hold zranil a jednomu se rozbila baterka, ale i tak jsme nad míru splnili statistiku. Většinou je to 50:50, takže by nám mělo dojet 2,5 člověka a my jsme vlastně na 60%, což je super."

Kromě jezdců si také oddechli mechanici, kteří měli každý den práci s přípravami motorek na další etapu. Svou dakarskou premiéru si užil Slávek Dokonal, který se vyjádřil stručně, ale výstižně: "Bylo to dobré a pokud mě vezmete i příště, tak pojedu." Trochu hovornější byl druhý mechanik Petr Dokonal, který je již stálicí týmu. "Pro mě to byl třetí Dakar a musím říct, že z mého pohled byl nejsnadnější, pokud jde o doprovod. Pokud jde o práci, tak jsme pár záseků měli a mákli jsme si až do rána, ale jinak jsem spokojený."

Samozřejmě, že z dokončení letošní rallye mají radost všichni jezdci. Nejlepší výsledek nakonec zajel Američan Garrett Poucher, nováček na Dakaru, který hned po dojetí řekl: "Odvedli jsme úžasnou práci, nemůžu být hrdější. Děkuji všem za bezmeznou podporu během nejtěžšího závodu mého života." Petr Vlček už dokončil svůj třetí Dakar: "Musím poděkovat hlavně celé rodině Klymčiwových za to, co pro nás udělali. Jsou pro mě jako druhá rodina. Zároveň jsem rád, že jsem letošní ročník dokončil bez zranění." Gabriela Novotná si splnila sen, když po loňském odstoupení letošní závod dokončila a stala se první Češkou, která Rally Dakar dojela na motorce. "Moc jsem si přála to dotáhnout, což se podařilo, i když to bylo hodně těžké."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist